Ghidul melteanului în vacanţă

Reguli de comportament pentru melteanul plecat în vacanţă:

1. Oriunde îţi faci apariţia, fă-o cât mai zgomotos cu putinţă, ca să vadă toată lumea ce prieteni de gaşcă ai tu.

2. Când intri în curtea pensiunii în care ești cazat şi dai de trei oameni aşezaţi la masă, să nu care cumva să-ţi treacă prin cap să saluţi. Regula rămâne valabiă de câte ori dai nas în nas cu cineva prin pensiune sau hotel.

3. Neapărat să vă aşezaţi, toată gaşca ta Melteanu&Friends, la cea mai apropiată masă de cei trei fraieri care au făcut greșeala și s-au intersectat cu drumul tău stelar. Nu care cumva să folosiţi una dintre cele puţin mai îndepărtate. Distanţarea socială n-are legătură cu vacanţa ta! Pandemie, nepandemie, gălăgie să fie!

4. La masa din curtea pensiunii nu se stă ca la una normală, ci cu posteriorul sus pe masă şi cu picioarele pe bancă. Spre ghinionul celor care vin după tine!

5. Dacă vezi în curtea pensiunii o maşină care n-are număr de înmatriculare Melteanu&Friends, cheamă un prieten şi uită-te la ea de parcă n-ai mai văzut o Dacia Sandero de când te-ai născut. Apoi dă şi o tură în jurul ei, ca şi cum necunoscutul de la masa din apropiere n-ar avea 99% şanse să fie proprietarul ei. Aşa-i trebuie dacă se ocupă corespunzător de ea.

6. Ronţăie un măr, apoi lasă-l pe masă aşa muşcat, să vadă toţi ce sănătos mănânci tu. Şi nu uita, seara când te întorci la pensiune, să te miri că mărul tău e tot unde l-ai lăsat, de parcă ar fi un exponat la Muzeul Melteanului.

7. Dă o mână de ajutor la decorarea locurilor pe unde treci: câte un şerveţel folosit abandonat pe masă sau aruncat neglijent lângă masă nu lasă nicio umbră de îndoială asupra personalităţii tale.

8. Când deschizi ochii dimineaţa, nu uita să dai drumul la sonor cât mai tare, ca să fii sigur că le dai deşteptarea la toţi somnoroşii din pensiune. Şi nu uita, ora 7 dimineaţa e cel mai bun moment să vezi legea gravitaţiei e adevărată.

9. Pentru sexul feminin (deşi în ziua de azi nu e niciodată sigură chestia asta: Când vezi pe cineva că-şi caută o poziţie cât mai bună pentru poză, aşteaptă până o găseşte, apoi dă năvală peste el, împreună cu amicii, să vă faceţi voi poza voastră de Instadive, Melteanca&Friends. Apoi nu uita să-l muştruluieşti bine fiindcă a îndrăznit să-ţi stea în cale!

Precizare: Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare. Deşi se cuvine să recunosc cā m-am inspirat din bunele-practici ale unor turişti cu care m-am intersectat în scurta mea vacanţă transilvană.

4 gânduri despre „Ghidul melteanului în vacanţă

  1. Turistul suprem! Mai bate cărnurile de grătar pe masa din cameră, desigur masă lăcuită (Thassos, la o vilă) ori prăjește pește în cameră deși gazda are și grătar afară… Mă rog, „e” multe talente pe lumea asta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.