Direct din cetatea albinelor din inima Transilvaniei, au sosit la mine (prin intermediul prietenilor de la Brander) trei motive să cred că primăvara s-a hotărât, în sfârșit, să-și facă apariția. Și nu, nu e nicio exagerare, dacă ai putea simți mirosul lor, sunt sigură că ai fi de acord cu mine!
Nu e prima dată când folosesc produsele din oferta Apidava, le cunosc deja de ceva vreme, așa că mă așteptam ca cele trei săpunuri cu miere să fie adevărate motive de răsfăț. Pentru că, în afară de efectele binefăcătoare asupra pielii, cosmeticele cu miere de la Apidava sunt pentru mine, în primul rând,niște stimuli senzoriali extraordinari. Îmi place mult să le văd, să le miros, să le ating. De simțul gustativ se ocupă mierea de albine (tot din gama lor de produse, evident :)).
Și care sunt cele trei motive de răsfăț? Simplu: trei aliați de nădejde din cetatea albinelor, care s-au alăturat mierii și grăsimilor vegetale (palmier, unt de shea și nucă de cocos) și, cu ajutorul unor mâini dibace, s-au transformat în niște minunății de săpunuri.
1. Propolis
Este o substanță rășinoasă aromată (i se mai spune și clei de albine), cu proprietăți terapeutice cunoscute încă din Antichitate. Are efecte cicatrizante, antiinflamatoare, antivirale, antimicotice, analgezice și are o acțiune bioactivă puternică. În compoziția propolisului, se găsesc multe elemente chimice necesare bunei funcționări a organismului uman: fier, zinc, calciu, siliciu, mangan, etc.
Datorită ingredientelor din compoziția sa, săpunul vegetal cu miere și propolis are efect cicatrizant, contribuind la vindecarea rănilor sau iritațiilor pielii.
2. Ceară de albine
În afară de fabricarea lumânărilor, lustruirea mobilei sau impermeabilizare, ceara de albine este folosită și în multe tratamente cosmetice, datorită proprietăților ei deosebite. Ea se regăsește în balsamuri de buze, diverse creme sau săpunuri și se folosește în procedurile de epilare și chiar în cele dentare sau reconstructive.
Săpunul cu ceară de albine are însușiri emoliente, nutritive, cicatrizante, și antiinflamatorii asupra tegumentelor. Contribuie la întinerirea tenului și este utilizată în tratarea aceneii.
3. Lăptișor de matcă
Hrana reginei stupului este un produs apicol cu calități execpționale, având cel mai mare conținut de vitamine pe unitatea de volum. Lăptișorul de matcă este adesea folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru efectele sale antirid și pentru a ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Săpunul cu miere și lăptișor de matcă hidratează pielea uscată, matură și deteriorată, intensifică refacerea naturală a celulelor și contribuie la îmbunătățirea tonusului și la o piele catifelată și cu aspect tânăr. Poate nu întâmplător, este și preferatul meu dintre cele trei săpunuri.
Și încă n-am povestit nimic despre mirosul lor extraordinar! Îmi place atât de mult încât am cochetat cu ideea să le pun în dulap, între haine, în loc să le folosesc la spălat. Poate tura următoare :).
Te invit să folosești săpunurile fabricate în Franţa „Savon vegetal au Miel”, din oferta Apidava, ca să te convingi singură că sunt adevărate motive de răsfăț. Ce zici, încerci?
Le ador din momentul in care am primit coletul in mana! Cred ca, cine nu le-a simtit, nici nu isi poate imagina cat de frumos pot sa miroasa!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Daa, și eu zic la fel! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană