10 cărți cu întâmplări de Crăciun

carti-craciun

Încet, parcă pe nesimțite, Crăciunul se apropie. Gradele cu minus în față s-au insinuat în nopțile noastre, Moș Crăciunii de ciocolată au invadat rafturile magazinelor, primăriile se-ntrec să decoreze orașele (unii mai frumos, alții mai kitschos, dar, de, nu te pui cu gustul omului!). Semn(e) că nu mai e mult și vine. Cum cine vine? Moș Crăciun! Apropo de Moș Crăciun, mie mi-a adus deja o carte, pe care nu mă așteptam s-o mai găsesc vreodată (Casa strâmbă de Agatha Christie). Moșul a luat chipul și asemănarea unei prietene virtuale și mi-a făcut o mare bucurie. Nu e puțin lucru ca un om pe care nu l-ai văzut în viața ta, cineva care locuiește fix la celălat capăt de țară, să-și lase la o parte treburile ca să caute cartea pe care ți-o dorești tu și să ți-o trimită, fără să aștepte nimic în schimb. Asta da surpriză! Deci, dacă nu crezi că Moș Crăciun există, eu zic să te mai gândești :).

Revenind la oile cărțile noastre, din recuzita Crăciunului n-ar putea să lipsească listele. Listele Moșului cu cei buni și cu cei neastâmpărați, liste de cumpărături, liste de cadouri de făcut, liste de lucruri de făcut în așteptarea Crăciunului și, evident, liste de cărți de citit (sau de dăruit). Cam cum ar fi lista cu cărți frumoase de mai jos :):

1. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine de Anne Fine

E una din preferatele mele, o citesc în fiecare an, fiindcă îmi aduce bună dispoziție. E o carte pentru copii, dar de Crăciun nu suntem cu toții un pic copii?

2. Un altfel de Crăciun de John Grisham

Te-ai gândit cum ar fi să nu sărbătorești Crăciunul? Adică să te prefaci, pur și simplu, că nu există? Personajele lui Grisham au vrut să facă asta, dar, cum era de așteptat, magia Crăciunului a fost mai puternică.

3. Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig

O altă carte foarte simpatică pentru copii, dar care poate fi citită cu aceeași plăcere și de către adulți. Mai ales că-ți prilejuiește și o vizită la palatul reginei de la Londra (o vizită de stat :)), fiindcă regina și vizitatoarea ei au stat de vorbă în dormitor).

4. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

O carte despre care cred că poate deveni o concurentă serioasă pentru clasica Poveste de Crăciun a lui Charles Dickens. O carte minunată ilustrată și o poveste drăguță pentru cei mici, dar nu numai.

5. Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie

Ce farmec ar avea Crăciunul pentru fanii romanelor polițiste fără cel mai simpatic detectiv din lume?

6. În căutarea Sufletului Crăciunului de R.D.Mottok

Un glob s-a pierdut, iar trei prieteni pornesc în căutarea lui, fiindcă sărbătoarea Crăciunului n-ar putea avea loc în absența Sufletului său. O poveste minunată, numai bună de citit într-o seară lungă de iarnă.

7. Poveste de Crăciun de Charles Dickens

O carte care nu mai are nevoie de nicio prezentare, așa că mă mulțumesc să-ți recomand s-o citești, dacă n-ai făcut-o deja.

8. Autobiografia lui Moș Crăciun de Jeff Guinn

Ca orice vedetă care se respectă, Moș Crăciun și-a scris și el autobiografia. Nu singur, ci cu ajutorul lui Jeff Guinn. Ce a ieșit? Citește cartea ca să vezi cu ochii tăi.

9. Misterul de Crăciun de Jostein Gaardner

Calendarul de Advent îmbracă tot mai multe forme, el poate ascunde ciocolată, jucării sau cosmetice în miniatură, așa că de ce să fie și un calendar literar, cu câte o poveste pentru fiecare zi din cele 24 care preced Crăciunul? Cel puțin eu așa văd cartea asta, ca pe un fel de calendar de Advent, cu o poveste de citit în fiecare zi.

10. Fulgi de iubire de John Green, Maureen Johnson, Lauren Miracle

O furtună de zăpadă, undeva în America, care dă peste cap planurile pentru Crăciun a unor adolescenți, i-a inspirat pe cei trei autori să scrie trei povești cu și pentru adolescenți.

#JoiaCuCărți

16 gânduri despre „10 cărți cu întâmplări de Crăciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.