Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome – recenzie

Despre autor:

Jerome K. Jerome (1859-1927) este un scriitor englez, fiu al unui fierar și predicator laic, interesat de arhitectură. Inițial, numele său a fost Jerome Clapp Jerome, Clapp devenind Klapka mai târziu, după numele unui general maghiar exilat. A avut diverse slujbe – la calea ferată, într-o trupă de teatru ambulant, printre altele – și a început să scrie în 1880.  A scris piese, eseuri și romane.  În 1992, a editat o revistă lunară satirică ilustrată (The Idler).

În 1889, a publicat Trei într-o barcă, carte care s-a bucurat de mare succes și a fost adaptată pentru televiziune, radio, cinema și a inspirat chiar un musical.

Despre carte:

Produs publicat în 2015 de Editura Corint
Format: 100×180
Tip copertă: Broșată
Numar pagini: 222
ISBN: 978-606-8623-68-9

trei-intr-o-barca

Trei într-o barcă este un roman satiric, în care trei londonezi, J., George și Harris, împreună cu Montmorency, câinele lui J., fac o călătorie de plăcere pe Tamisa.

Jurnalul de călătorie a lui J. (de la Jerome) este „condimentat” cu amintiri amuzante sau cu întâmplări din istoria Angliei, care au avut loc în locurile prin care treceau.

Ceea ce se dorea a fi o călătorie relaxantă, se dovedește până la urmă o aventură în toată regula, plină de peripeții amuzante, începând cu facerea bagajelor și până la ploaia care a pus, în mod neașteptat, capăt expediției. Apropo de ploaie, buletinul meteo era cam ca în zilele noastre. Sau pe aproape.

„Eu cred că, dintre toate prostiile enervante cu care suntem bombardați, mistificarea numită „buletin meteo” este cea mai gravă. Aceasta prognozează cu precizie ce s-a întâmplat ieri sau alaltăieri și exact opusul a ceea ce se va întâmpla astăzi.”

Trei într-o barcă e o carte pe care s-o citești în vacanță, în metrou, în tren sau în sala de așteptare a medicului stomatolog. E o lectură ușoară, amuzantă, care poate contrazice cam tot ce credeai despre umorul englezesc.

În partea a doua însă, naratorul pare că și-a pierdut cumva vlaga și…vâslește cam anemic, doar doar ajunge cumva la final. Poate că am avut eu așteptări prea mari de la cartea asta, dar, până la urmă, o s-o trec în categoria cărților care m-au dezamăgit.

Recomandare

 • citește cartea într-un loc unde poți să chicotești sau chiar să râzi, fără ca alții să se uite chiorâș la tine
 • nu trebuie să ai așteptări prea mari, e o lectură agreabilă, dar atât.

Evaluarea mea

 • Subiect         – relativ interesant
 • Scriitură      –  lejeră, amuzantă
 • Redactare    –  bună
 • Traducere    –  se putea mai bine
 • Copertă          frumoasă, dar nepotrivită pentru un roman satiric
 • Goodreads   –  3/5 stele.

Ai citit cartea? Ce părere ai despre ea? Sper că ți-a plăcut mai mult decât mie :).

Cartea poate fi comandată aici.

Lectură plăcută!

Publicitate

6 gânduri despre „Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome – recenzie

 1. Există cărți de care te tot bați vizual, „recomendaristic”, cum vreți, în general vorbind. Așa am pățit eu cu asta și cu „De veghe în lanul de secară”. Nu știu dacă-s semne că ar trebui să le citesc sau nu, dar m-ați făcut curios. Într-o vacantă, am să subtilizez , printre haine, și „Trei într-o barcă”. Fiind amuzantă, nu cred că m-ar enerva cu ceva, în mod deosebit, iar dacă va fi așa, va sfârși abandonată, ca restul cărților care m-au deranjat în vreun fel (nu sunt masochist în zona asta, țin mult la timpul rezervat lecturii). Să vedem, să vedem ce-o să iasă… până-n acea vacanță, eu vă mulțumesc pentru împărtășire! 😉

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.