Filme din albumul copilăriei mele

Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar când vine vorba de copilărie, din filele albumului meu cu amintiri zâmbește mereu Mihaela. Nu e vreo prietenă de joacă din curtea blocului, e o fetiță blondă cu codițe, cu care aveam întâlnire în fiecare seară, în fața televizorului. Una scurtă, de doar câteva minute, dar o așteptam cu mare nerăbdare. Îmi amintesc că Mihaela avea și un concurent, pe ursulețul Esti Mese (Noapte bună), de la televiziunea maghiară. Ne mai uitam și la vecini, că așa erau vremurile :(.

Sursa foto: bucatarici,ro
Sursa foto: bucatarici.ro

Anii au trecut și alte personaje au ocupat filele albumului meu cu desene animate: Mickey Mouse, Donald, rățoiul cel simpatic și ciocănitoarea Woody. Vă mai amintiți de „I’ll be back soon with another cartoon”? Ca să nu mai vorbesc de Tom și Jerry, care s-au alergat prin casă ani de zile. Cred că se mai aleargă și astăzi, încă n-au ieșit la pensie. Probabil că au prins noile reglementări privind vârsta de pensionare :).

Cu sufletul la gură urmăream și aventurile lui Fred și Barney în epoca de piatră. Orice activitate înceta în casa noastră când se auzea muzica genericului. Ne așezam cu mic, cu mare în fața televizorului să vedem ce năzdrăvănii a mai făcut familia Flinstone. Știi că aveau ca animal de companie un dinozaur? Și că mașina lor nu avea roți, ci se deplasa cu … picioarele lui Fred și a lui Barney?

Vremurile celor câteva minute de animație la televizor s-au dus demult, copiii și nepoții noștri au la dispoziție colecții DVD sau Blu-Ray și pot să-și urmărească favoriții exact atunci când au chef (și pe care dintre ei au chef :)). Nu trebuie să mai aștepte să vină ora de difuzare a programului.  Ce bine de ei, că pot merge cu toții la surf, chiar dacă afară stă să plouă cu chiftele :).

Ție ce personaje de desene animate îți zâmbesc din filmele albumului cu amintiri?

Amintiri din copilărie pentru Spring SuperBlog 2016.

7 gânduri despre „Filme din albumul copilăriei mele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.