Despre curățenia din camera unui hotel dintr-o benzinărie

Unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care aleg o cameră de hotel este curățenia. Înainte să fac o rezervare, studiez cu mare atenție chestiunea în cauză. Întotdeauna mi-au fost de mare ajutor review-urile de pe Tripadvisor. Nu neapărat ale turiștilor britanici, care par să aibă permanent la ei un detector de bacterii la purtător :). Până acum mi-a ieșit, nu am avut surprize neplăcute.

S-a întâmplat însă ca soarta un  proiect al școlii mele să mă trimită în Turcia, pe malul sudic al Mării Negre, într-un hotel construit într-o benzinărie. Da, ai citit bine, hotelul era construit deasupra unei benzinării. Ai admirat vreodată pompe de benzină pe geamul camerei de hotel? Ei bine, eu da. Cică mai și era singurul hotel din oraș.

Și, ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, surprizele neplăcute au continuat: becuri lipsă, fântâni arteziene în baie (chestia asta n-a fost prea distractivă) sau geamuri care nu se închideau. Așa că, până seara, jumătate din grup schimbase deja camerele.

După atâta agitație, am crezut că o să am parte de puțină liniște. Mare greșeală. Am deschis geamul să aerisesc camera și … surpriză! Pervazul avea în colțuri un decor de … mucegai.

Am crezut că e vreo scăpare a cameristelor, care au uitat să dea la o parte draperiile și să verifice ce se ascunde după ele. M-am înșelat din nou.

Foarte curând aveam să descopăr că baia avea mare nevoie de igienizare, așa că am fost nevoită să dau o raită pe la supermarket (noroc că nu era departe) ca să mă aprovizionez cu cele necesare pentru operațiunea cu pricina. Mi-au fost de mare ajutor și șervețelele pentru curățarea suprafețelor, care nu-mi lipsesc din bagaj, indiferent unde călătoresc.

Călătoria cu avionul de la Istanbul, vânzoleala cu schimbatul camerelor și operațiunea „Cenușăreasa din baie” mi-au cam descărcat bateriile, așa că m-am întins pe pat și am vrut să văd ce mai e pe la televizor. Mai bine mă lipseam :). Dacă n-aș fi vrut să văd cum arată Suleyman la el acasă n-aș fi căutat telecomanda. Dacă n-o căutam, n-o scăpam în spatele noptierei. Dacă nu era atracția gravitațională prea mare, nu trăgeam noptiera. Dacă o lăsam la locul ei, nu vedeam vălătucii de praf care-și făcuseră culcuș după noptieră. Și sub pat.

Cred că în hotelul ăla nu s-a auzit nici de mături, darmite de aspiratoare profesionale. Altfel ar fi stat situația dacă o angajau pe Mrs. Doubtfire :). Puteau să invadeze și englezii, nu doar niște profesori români, portughezi și lituanieni, apăruți nu se știe de unde pe capul lor.

Ce curățenie cu stil ar fi făcut, mai ales dacă o dotau cu un Rohnson Aquatech R144! Cum altfel, cu cele 5 perii de curățare (perie pentru aspirare uscată, perie pentru aspirare umedă, perie rotundă, perie în formă de T și dispozitiv pentru colțuri), cu recipientul de 15 litri și cu un filtru HEPA lavabil și funcție de suflare? Și cu mânerul ergonomic pentru transport, de mare ajutor pentru executarea grațioaselor mișcări de dans.

Oare cum se zice în limba turcă magazin online aspiratoare? Dacă aș ști, le-aș recomanda să caute unul. Nu e greu, e la un click distanță. Recomandare valabilă și pentru alte hoteluri care se simt cu musca după draperie. Știu eu unul, al cărui nume începe cu A, de lângă Gara de Nord :(.

logo_marketonline_mic1

Articol scris pentru proba nr. 1 de la Spring SuperBlog 2016.

Un gând despre &8222;Despre curățenia din camera unui hotel dintr-o benzinărie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.