10 cărți frumoase de pus sub brad

Ce poate fi mai plăcut decât să-ți petreci timpul împreună cu familia, adunați în jurul bradului și să citiți povești minunate, să vă jucați sau să cântați colinde.

Moș Crăciun îți vine în ajutor și îți poate sub brad, frumos împachetate, câteva cărți care o să vă încânte pe toți deopotrivă mari și mici.

Iată 10 sugestii de cărți pe care le poți trece pe lista lui Moș Crăciun:

1

1. Vine Crăciunul 

Este o carte plină de ilustrații minunat realizate, potrivită pentru toti copiii.

In acest album minunat, vei descoperi multe ingrediente pentru a petrece cu bine sărbătorile de iarnă: două povești de citit la gura sobei, șemineului sau lângă calorifer care te vor purta în lumea magică a spiridușilor, câteva delicioase rețete de biscuiți și numeroase idei de ornamente pentru brad (o stea tridimensională, un brăduț, un îngeraș cu surprize, coronițe, ghirlande). Poți folosi ornamentele pentru o atmosferă festivă în casa ta sau le poți dărui prietenilor puștiului tău.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

2

2. Poveste de Crăciun de Charles Dickens

O carte care nu mai are nevoie de nicio prezentare. A apărut în decembrie 1843 și în cuvântul înainte al primei ediții, autorul a scris:

„M-am străduit, în această cărțulie stranie, să provoc Spiritul unei Idei, care să-i încurajeze pe cititorii mei să le placă de eiș, sau unora de alții, sau de anotimp, sau de mine. Imi doresc să le umple casele de bucurie și nimeni să n-o lase din mână. Prietenul și slujitorul lor credincios.“

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

3

3. Scrisori de la Moș Crăciun de J.R.R. Tolkien

În scrisorile lui Moș Crăciun regăsim minunate povești de la Polul Nord: cum au fugit toti renii impanzind intregul Pol Nord, cum Ursul-Polar s-a cățărat pe vârful Polului ca să caute gluga Moșului și a aterizat apoi direct în sufrageria acestuia, cum s-a sfărâmat Luna în patru bucăți, iar Omul-din-Lună căzând în grădina din spatele casei lui Moș Crăciun. Câteodată, Ursul-Polar era cel care scria copiilor câte o scrisoare; alteori această sarcină cădea în seama lui Ilbereth, secretarul moșului, care scria foarte frumos (ca orice secretar, nu?) și le trimitea copiilor scrisorele pline de umor despre tot felul de întâmplări haioase.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

4

4. Daruri pentru Moș Crăciun

O carte cu povești, rețete și activități. Unsprezece povești minunate și, presărate printre ele, rețete de dulciuri și idei pentru a realiza cadouri-surpriză, care te vor ajuta să pregătești cu bucurie sărbătoarea Crăciunului.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

55. Totul despre Crăciun

O carte cartonată, buretată, colorată și cu inserții de pietre semiprețioase (wow!) în care copiii găsesc răspunsuri la multe întrebări despre Crăciun:

Cum ajung cadourile sub brad în casele fără hornuri? Cum sunt învăţaţi puii de ren să tragă sania Moşului? Cum poate zbura Moşul atât de repede în jurul lumii? Cum găseşte Moşul adresa fiecăruia?

Este o carte interactivă, cu superbe construcții tridimensionale și multe surprize.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

6

 

6. Povestea lui Moș Crăciun (cu DVD)

Facem o călătorie în Laponia îndepărtată și trăim magia Crăciunului, alături de Moș Crăciun.

Ne întâlnim cu simpaticii spiriduși, vedem cum sosesc scrisorile copiilor din întreaga lume, cum se meșteresc și se pregătesc jucăriile.

Și un bonus: putem asculta povestea pe DVD.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

77. Cartea de Crăciun de Selma Lagerlof

Povestirile Selmei Lagerlöf sunt citite și recitite, în perioada Crăciunului, pretutindeni în lume: amintiri din copilărie, întâmplări din viața oamenilor de rând, legende despre Isus, mituri nordice, istorioare adunate din misteriosul Orient. Cu un talent narativ inegalabil, autoarea transmite astfel cititorilor de toate vârstele un mesaj al iubirii, un îndemn la modestie, bunătate și înțelegere. Lucruri care țin de cald în seri reci și a căror lumină străbate, chiar după ce închizi cartea, lungile nopți de iarnă.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

 

88. 24 de povești în așteptarea Crăciunului

O colecție de basme din folclorul internațional și de povești ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare.

Într-o atmosferă magică, ne întâlnim cu personaje de neuitat: Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae și mulți alții.

Un minunat calendar de Advent, bogat ilustrat, de citit în fiecare saeră, în așteptarea Crăciunului.

9

 

9. Cele mai frumoase povești de Crăciun

O carte de povești amuzante și superb ilustrate, care vor aduce mai aproape atmosfera magică a Crăciunului.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.1010. Cartea cu colinde

Cuprinde 18 colinde românești și din repertoriul internațional, înregistrate pe CD și însoțite pe fiecare pagină de ilustrații reprezentative, cu detalii subtile, care vor atrage atenția copiilor.

CD-ul îi va ajuta pe cei mici să prindă ușor ritmul unor colinde ca: Astăzi s-a născut Hristos, Trei păstori, Silent Night, We Wish You a Merry Christmas, Plugușorul și multe altele.

Poți să-i scrii lui Moș Crăciun aici.

 

Aștept să-mi scrii, în secțiunea de comentarii, ce carte ai vrea să ajungă sub bradul tău :D. Am să mă gândesc și eu la asta și o să-ți spun care-mi place cel mai mult.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.