Îţi place unde lucrezi?

În fiecare dimineaţă, ne încolonăm cuminţi, spăşiţi, nerăbdători, plictisiţi, obosiţi şi ne îndreptăm spre locul de muncă. Cu tramvaiul, cu maşina, cu metroul sau pe jos. După preferinţe. Sau noroc.

Că veni vorba de noroc, câţi dintre noi avem norocul să ne placă jobul nostru? Tu eşti printre norocoşi? Sau te duci la serviciu pentru că ai rate de plătit, copii de crescut, lucruri de cumpărat, vacanţe de petrecut? Şi, în drum spre serviciu, mormăi în barbă gând I hate my job!

Eu sunt printre cei norocoşi. N-am doi – trei colegi de birou cu care să-mi beau cafeaua de dimineaţă şi cu care s-o bârfesc pe nevasta şefului. Am, în schimb, 57 de colegi de cancelarie, ne bem cafeaua în fugă, între două ore, iar bârfele noastre au ca temă, de multe ori, serialul „Ce vrăji a mai făcut ministerul”. Bine, nu ne întâlnim toți deodată, așa că nu suntem în pericol să ne plictisim unii de alții. Sau unii pe alții. Cum vrei s-o iei. Mai am și 240 de elevi cu care lucrez efectiv la clasă. Nici ei nu sunt toți la pachet, ci în pachețele clase de câte 30.

Se spune că puţină mişcare te împiedică să devii un sedentar workaholic. Se zice că mişcarea face bine pentru sentimentul general de sănătate şi de fericire. Stau bine şi la capitolul mişcare. La fiecare oră, urcă scările, coboară scările, du-te-ncolo, vino-ncoace. Vorba aia, mersul pe jos face piciorul frumos.

Citesc undeva că e bine să schimbi, din când în când, locul în care-ţi desfăşori activitatea. Să muţi biroul la fereastră, în altă încăpere, pe terasă sau în cafeneaua companiei (lol). Oriunde ţi-ar spune feng-shui-ul că lucrezi mai bine. Şi aici am noroc. Schimb locul în care lucrez în fiecare oră. Câteva săli de clasă pe zi, cancelaria, cabinetul firmelor de exercițiu plus biroul de acasă.

Nu sunt nici în pericol să mă plictisesc. Nicio zi nu semănă cu alta. Au grijă de asta cei peste 800 de adolescenți care populează zilnic sălile și coridoarele liceului. Noi le explicăm cu vine treaba cu analiza pieței, cu contractele economice, cu teoreme și teorii, iar ei ne pun la curent cu ultimele noutăți în muzică. Sau în modă. În ultimul timp, am observat că tot mai mulți poartă tricouri cu mesaje. Mai mult sau mai puțin amuzante, chestie de gust.

Că tot veni vorba de tricouri, mă întreb cum ar fi să facem un cadou o fotografie cu noi îmbrăcate cu niște tricouri haioase. Cui? Șefului, de exemplu, de ziua lui. Sau tuturor celor care ne spun mereu ce bine de noi că avem vacanță trei luni, că mergem în excursii cu copiii (lor), că primim flori de 8 martie, că una, că alta. Cine? Noi, adică eu și cu cine s-a mai găsit dintre colegele mele (scuzați „discriminarea”, dar băieți avem doar vreo trei).

Ca să găsim tricourile potrivite, am dat un search pe Google. Am dat peste un magazin de tricouri funny, cu o interfață prietenoasă și cu o ofertă generoasă. Sunt disponibile peste 300 de modele, în mai multe mărimi, de la XS până la XXL. Modelele sunt împărțite în categorii (amuzante, cooldesign, ilegale, calculatoare, sex, sigle) iar asta face mult mai ușoară căutarea modelului preferat. Așa că am avut de unde alege. În plus, ai și opțiunea „Tricoul tău”, dacă vrei un model creat de tine.

Mie mi-a plăcut tricoul ăsta:

ZSV8N28CdI_tricou_alb

Este din bumbac 100%, de calitate superioară, cu un imprimeu realizat profesional, rezistent la multe spălări.

Dar nu e bun, fiindcă nu sunt de mate. Până la urmă am ales altul. Am făcut, în doi timpi și trei mișcări clickuri, comanda pe site. Acum aștept să vină curierul. Cargus se pare că are nevoie de mai mult timp și de mai multe mișcări. E pe drum, cică au fost probleme de trafic între Brașov și Arad. Asta mi-au spus ieri. Azi, curierul plimbă tricoul meu prin oraș. Poate mâine. Când Dacă mai ajunge, o să fac o poză ca să-l vezi și tu.

UPDATE: A sosit, în sfârșit! Trebuie să mai adaug că e dintr-un material subțire, plăcut la purtat.

12108196_1154627394566642_8019037417902485397_n

Crezi că șeful are suficient simț al umorului? Sau ceilalți? Cum care ceilalți? Ai citit articolul pe care l-am scris pentru proba nr. 5 de la SuperBlog 2015 sau nu?

Fără nicio legătură cu cele de mai sus, propun o uniformă pentru curierii de la Cargus:

hCU7yifRbM_tricou_alb

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.