Grace de Monaco – povestea unei prințese de Jean des Cars

Despre autor:

Jean des Cars (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez, care a scris articole pentru Paris Match şi le Figaro. Este fiul scriitorului francez Guy des Cars. Jean des Cars este un reputat specialist în istoria marilor familii ale aristocraţiei europene, cu deosebire a familiilor Habsburg şi Grimaldi. Este autor al mai multor cărţi foarte apreciate de marele public, printre care se numără: Eugénie, la dernière impératrice, 1997; Louis II de Bavière, 1998; Sissi, impératrice d’Autriche, 1999; Inoubliable Grace de Monaco, 1999, La saga des Habsbourg. Du Saint Empire à l’union européenne, 2010 şi La saga des Windsor, 2011. Din 2011 este cavaler al Ordinului Grimaldi, acordat persoanelor care au contribuit la creşterea prestigiului principatului Monaco.

Despre carte:

Grace de Monaco grace-de-monaco_1_produseste povestea unei vedete a Hollywood-ului, care, în culmea succesului, își abandonează cariera pentru a se căsători cu suveranul unui mic stat european, prințul Rainier de Monaco.

Grace Kelly, fiica unui cuplu înstărit din Philadelphia, își urmează visul și devine actriță. Celebritatea nu se lasă prea mult așteptată. Grace joacă în filme de succes, cu distribuții importante. Este răsplătită cu un Oscar, trei premii Golden Globe și alte premii ale criticilor de film, dar este nefericită în dragoste.

În 1955, cu prilejul Festivalului de la Cannes, celebra actriță Grace Kelly îl cunoaște pe prințul Rainier, iar în anul următor traversează din nou oceanul, se căsătorește și începe o nouă viață. Devine prințesă, patronează mai multe organisme caritabile, îl însoțește pe suveran în vizitele pe care acesta le face în străinătate, dar, poate mai important decât orice, devine mama a două fete, Caroline și Stephanie și a unui băiat, Albert.

Viața ei a fost curmată brusc, la 53 de ani,  într-un accident rutier care a ridicat la vremea respectivă multe semne de întrebare.

Cartea a inspirat filmul cu același titlu, cu Nicole Kidman în rolul principal, film care a deschis Festivalul de la Cannes, în 2014.

 

Cartea poate fi comnadată pe Elefant.ro sau pe Libris.ro.

Lectură plăcută!

Publicitate

4 gânduri despre „Grace de Monaco – povestea unei prințese de Jean des Cars

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.