Şi am fost în vizită la muzeu…

• Un articol fără poze

• Un articol în care am vrut să vă povestesc despre noua pinacotecă a Muzeului Judeţean Arad

Vizita la Muzeul Judeţen Arad s-a desfăşurat între răstitul „Spuneţi!” cu care m-a întâmpinat portarul, aflat în pauza de ţigară, şi târşâitul papucilor pe care-i trăgea după ea plictisita doamnă care m-a însoţit în fiecare încăpere în care am intrat la etajul II.

La parter, la intrarea în secţia de Ştiinţe ale Naturii, poate fi văzută expoziţia temporară „Amintiri din copilăria de altădată”. Biletul de intrare costă 4 lei (prea ieftin, după părerea mea), dar surpriza a venit când doamna m-a întrebat dacă vreau să fac poze. Da, cu telefonul, i-am răspuns. Atunci trebuie să plătiţi o taxă pentru fotografiere. Poftim? In niciun muzeu în care am pus piciorul nu am întâlnit o asemenea taxă, mai ales pentru fotografiat cu telefonul. Am renunţat la poze, nu pentru că m-am zgârcit, ci pentru că mi se pare o prostie. În loc să încurajeze oamenii să facă poze şi să le distribuie pe rețelele de socializare, conducerea muzeului vrea taxă de fotografiere. Să fie la ei, atunci!

Am terminat cu expoziţia cu amintirile din copilărie şi am urcat la etajul II să vizitez pinacoteca. Alt bilet, 10 lei, de data asta. După mine, pe post de Cerber, o doamnă care-şi târşia şlapii şi care m-a urmărit peste tot. La ora aia eram singurul vizitator. Secţia, de curând renovată, are câteva exponate interesante, dar de care n- putut să mă bucur cu „codița” după mine prin muzeu.

Înţeleg că trebuie luate măsuri de protecţie a exponatelor din muzeu (deşi celor de la Muzeil Luvru se pare că nu le-a folosit prea mult!), dar cred că ele ar putea fi mai discrete, aşa cum sunt în toate muzeele din lumea asta.

Păcat de munca muzeografilor!

Şi câteva sugestii pentru conducerea muzeului:

  • renunţaţi la taxa foto
  • folosiţi camere de luat vederi, dacă nu puteţi angaja suficient personal care să supravegheze, DISCRET, vizitatorii
  • faceţi din muzeu un spaţiu viu, interactiv, cu evenimente, aşa încât publicul, mai ales cel tânăr, să-şi dorească să vă treacă pragul.

Şi o rugăminte: data viitoare nu mă mai întrebaţi dacă vreau bilet de pensionar, vă zic eu singură când a venit momentul.

Cu drag,

Un arădean căruia îi pasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.