Arta subtilă a nepăsării de Mark Mason

O carte pe care, eu una, nu dau doi bani (ca să fiu în tonul ei)

Nu obișnuiesc să citesc cărți de dezvoltare personală, pur și simplu le privesc ca pe niște metode prin care unii fac (mulți) bani vânzându-ţi niște „gogoși” pe post de sfaturi de viață. Pe Arta subtilă a nepăsării de Mark Mason mi-am dorit mult s-o citesc pentru că mi-a atras atenția cu coperta ei portocalie și titlul foarte original. Mă refer la titlul în limba engleză, The Subtle Art of Not Giving a Fuck, o excelentă găselniță de marketing. Nu la fel de inspirat e titlul în limba română.

Cu așa „ambalaj” genial, m-am apucat să citesc cartea, având mari așteptări de la ea. Începutul e bun, captivant, amuzant, te faci să crezi că și continuarea va fi așa. Din păcate, n-a fost, cel puțin pentru mine.

Singura calitate a cărții este că se citește repede, dar textul este repetitiv, atât de mult încât simțeam adesea că îmi vine să-i spun lui Manson „dude, ne-ai mai spus chestia asta, îți aduci aminte?”. La sfârșitul lecturii, nu am simțit că am aflat ceva nou, ceva ce nu știam deja. Toată cartea cred că putea fi mult mai concentrată, încăpea foarte bine într-un articol de blog. Așa că, dacă simțiți neapărat nevoia să-l citiți pe Mason, urmăriți-l pe blogul cu același nume. Sau nu.

Cu siguranță, se găsesc în carte și chestii interesante, dar sunt atât de bine împachetate în noianul de banalități, încât e greu să le descoperi.

N-aveți nevoie să citiți cartea asta. Dacă vreți să faceți ceva pentru dezvoltarea voastră personală, ieșiți la o plimbare în parc, petreceți timp cu cei dragi, jucați-vă (nici nu știți ce terapeutic poate fi!), ascultați muzică sau cițiți o carte bună.

Evaluare: 2 din 5.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.