
Victor Emanuel II, Mark Twain și Nikos Kazantzakis sunt protagoniștii unei zile de 18 februarie. Lor li se adaugă mult râvnitele premii Oscar.
1861 – Victor Emanuel II (1820-1878) de Piemont, Savoia și Sardinia devine rege al Italiei unificate. A fost rege al Sardiniei din 1849 până în 1861, când a devenit primul rege al Italiei unificate, din secolul al VI-lea, titlu pe care l-a deținut până la moartea sa, în 1878. Italienii l-au numit Padre della Patria, inspirându-se de la vechiul titlul Patre Patriae al împăraților romani. Acest titlu onorific stă scris și pe mormântul lui Victor Emanuel II din Panteonul roman.
În Roma, s-a ridicat un monument impresionant care îi poartă numele. Unii îl aseamănă cu un uriaș tort de nuntă.
1885 – Mark Twain a publicat Aventurile lui Huckleberry Finn, o continuare a romanului Aventurile lui Tom Sawyer (1875), carte care povestește călătoria cu pluta pe Mississippi a lui Huck Finn și a prietenului său, Jim, un sclav fugar. Cea mai mare parte a cărții este o satiră la adresa rasismului, religiei și a altor atitudini sociale ale vremurilor. Aventurile lui Huckleberry Finn este o carte controversată, încă de la apariția ei, fiind acuzată de rasism și supusă cenzurii în mai multe rânduri în Statele Unite ale Americii.
Cu toate controversele legate de carte, ea a fost apreciată de mulți critici literari ca o capodoperă literară. Mai mult decât atât, Ernest Hemingway a declarat că marchează începutul literaturii americane: „N-a fost nimic înainte de ea. N-a fost nimic atât de bun până atunci”.
1929 – Au fost anunțate primele premii ale Academiei de Teatru și Film (mai cunoscute ca premiile Oscar). Numele câștigătorilor au fost tipărite pe ultima pagină a publicației Academiei. Câteva zile mai târziu, Variety a publicat infromația pe apgina 7, iar ceremonia de decernare a avut loc în 16 mai 1929, la Hollywood Roosevelt Hotel. La banchet au participat 270 de persoane, multe dintre ele plătind un bilet de 5$. Câștigătorii Premiilor Academiei au primit celebrele statuete Oscar din aur.
Anul următor, Academia de Teatru și Film și-a schimbat politica și a anunțat presei numele câștigătorilor la ora 11 p.m. în noaptea decernării premiilor. Asta s-a întâmplat până în 1940, când Los Angeles Times a publicat lista premianților în ediția sa de seară, adică înainte de ceremonie. De atunci, numele câștigătorilor premiilor Oscar rămân închise în plicuri sigilate până în momentul decernării premiului.
Premiile sunt cunoscute publicului larg ca premiile Oscar, după ce o secretară a Academiei a remarcat că statueta seamănă cu unchiul ei, Oscar și informația a părut în presă.