Calendar: 6 februarie

1740 – A murit Papa Clement al XII-lea, al cărui pontificat a rămas marcat de multe realizări în artă și arhitectură: maiestuoasa fațadă a basilicii San Giovanni in Laterano, restaurarea Arcului lui Constantin, pavarea străzilor din Roma și a celor care ieșeau din Roma, construirea palatului guvernamental Consulta de la Quirinal și începerea construcției celebrei Fontana di Trevi.

Photo by ArtHouse Studio on Pexels.com

1918 – A murit Gustav Klimt (n.1862), pictor și ilustrator austriac, unul dintre cei mai marcanți membri ai mișcării Secession din Viena. printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără Adele (1907), tablou vândut în 2006 pentru 135 milioane de dolari, și Sărutul (1907-1908).

1952 – A murit Regele George al VI-lea al Marii Britanii, iar prințesa Elisabeta, fiica lui cea mare, a devenit regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord. Regele George al VI-lea a murit în somn, la Sandrigham. Prinţesa moştenitoare (pe atunci) Elisabeta a aflat vestea morţii tatălui său în Kenia, unde se afla împreună cu soțul său, prințul Philip. A fost încoronată în 2 iunie 1953, la vârsta de 27 de ani.

1937 – A fost publicată nuvela Oameni și șoareci de John Steinbeck, pe care a adaptat-o mai târziu într-o piesă cu trei acte. Cartea a fost des supusă unor critici, ba chiar a fost exclusă din unele biblioteci americane, din cauza limbajului considerat vulgar, ofensator şi chiar rasist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.