Recomandări de seriale pentru cei care studiază marketingul

Marketingul este, probabil, cea mai interesantă disciplină economică, una care se adresează oamenilor cu mintea deschisă, dornici să exploreze și să creeze ceva nou. Și face parte, până la urmă, din viața noastră din prima până în ultima zi.

Filmele și serialele pot fi, pentru elevii și studenții care studiază marketingul, o foarte bună sursă de cunoaștere și de inspirație.

Iată câteva seriale difuzate de Netflix:

1. Emily in Paris

O tânără din Midwest-ul american se mută la Paris ca să aducă un „suflu” american la Savoir, o firmă franceză de marketing. Viața ei în Paris este o continuă încercare de a se adapta nu doar la noul loc de muncă, total diferit de ceea ce experimentase ea în America, ci și la o nouă (și foarte diferită) cultură. În viața ei își fac loc noi prieteni și, de ce nu?, o nouă dragoste.

Fabulos Parisul, fabuloase costumele și interesant de urmărit „bucătăria internă” a firmei de marketing.

Se pare că vine sezonul 2, începând cu 22 decembrie.

2. Call My Agent

Call My Agent! (titlul original Dix pour cent) este un serial francez, cu acțiunea într-o agenție de impresariat, în care agenții se confruntă, ei și, mai ales, actorii pe care îi reprezintă, cu tot felul de situații din care trebuie să iasă cu imaginea cât mai puțin șifonată.

Unii prezintă serialul ca fiind unul despre artă și afaceri, eu îl recomand ca pe un film foarte interesant despre promovare, în general, și branding personal și relații publice, în special.

3. The Toys That Made Us

The Toys That Made Us este un serial documentar care spune povestea celor mai de succes jucării, care au avutr, de-a lungul timpului, un impact semnificativ asupra consumatorilor. Lego, Hello Kitty, țestoasele Ninja și alte jucării foarte populare la un moment dat, sunt vedetele acestui serial pe care eu l-am găsit foarte interesant. Episodul meu preferat e cel despre păpușa Barbie.

4. The Bold Type

Este un serial inspirat de Joanna Coles, fost redactor-șef la revista Cosmopolitan și a fost fimat în New York, Toronto și Montreal. Protagonistele sunt trei femei din generația millenial, care lucrează la revista Scarlet și au parte de tot felul de peripeții (mai mult sau mai puțin amuzante). Preferata mea este, însă, Jaqueline Carlysle, șefa lor, o femei inteligentă, puternică, cu excelente abilități de lider. De văzut și de luat aminte pentru cei/cele care vor să devină manageri (și chiar de către unii care sunt deja, de ce nu?). Relații publice, branding personal, promovare, social-media, de toate avem parte în acest serial. Și mai avem parte (mult prea mult) sex. Așa că cei mici ar face bine să nu se uite la el.

Voi ce seriale bune despre marketing ne recomandați?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.