BeKid.ro te ajută să dezvolți imaginația și creativitatea copilului tău

Ca părinți și, de ce nu, ca bunici, întâmpinăm adesea dificultăți când vine vorba despre activități care să dezvolte copiilor imaginația și creativitatea. Viețile noastre de adult, mega-ocupate, ne cam fac probleme atunci când încercăm să găsim noi și noi metode și activități care să stimuleze imaginația și creativitatea celor mici.

Specialiștii în educația copiilor spun că dezvoltarea imaginației și creativității trebuie să aibă la bază poveștile și cât mai multe activități artistice și creative. Cu atât mai bine, m-am gândit, cu cât Mara e fascinată de povești și îi plac activitățile artistice și senzoriale. Ar asculta ore în șir povești și nu se plictisește niciodată să confecționeze, împreună cu mama ei, tot felul de mici creații artistice. Folosesc pentru asta tot felul de materiale: hârtie creponată, vată, suluri de hârtie igienică, frunze, conuri, farfurii unifolosibile, plastilină și tot felul de alte materiale, mai mult sau mai puțin convenționale. Și îi mai place Marei să vâneze mici comori ascunse în nisip.

Concret, cum poate fi stimulată creativitatea și imaginația copilului?

Părinții și bunicii trebuie să implice copilul în activități care îl stimulează și care îl ajută să gândească și să învețe. Pe măsură ce copiii sunt supuși unor experiențe noi, ei pot găsi propriile căi de a înțelege lumea din jurul lor. Pentru că un copil creativ nu e neapărat doar un mic artist. Creativitatea și imaginația trebuie să depășească mult limitele artei. E bine ca o persoană să fie creativă indiferent de activitățile profesionale sau personale pe care le desfășoară.

Așadar, cum stimulăm copilul să fie creativ?

Prin povești

Poveștile pe care copiii le ascultă (cei mici) sau le citesc (cei mai mărișori) le dezvoltă vocabularul și îi determină să construiască o imagine mentală a ceea ce aud. Poveștile sunt și mai fascinante dacă sunt însoțite de imagini, iar, dacă sunt citite de un părinte sau un bunic, ele au un impact emoțional mult mai mare. Iar dacă cititorii poveștilor sunt creativi, le pot chiar adapta și introduce noi personaje sau întâmplări, Cu atât mai instructiv pentru copil. Care copil, la un moment dat, poate deveni și el parte a poveștii.

Prin diverse activități creative

Tot căutând diverse activități pentru vacanța Marei care se apropie cu pași repezi, am găsit câteva jucării interesante pe BeKid.ro. Pentru că intenționăm să le luăm cu noi în vacanță, am căutat variante mai puțin … murdare, adică să nu prea lase urme la locul faptei. Dar, sigur, joaca parcă nu are niciun farmec dacă nu rămân urme de acuarele, firimituri, bucățele de plastilină sau alte rămășițe ale distracției, nu?

Set creativ cu forme pentru copiii mici

Setul conține diverse forme din pâslă și ochi, precum și un suport pe care pot fi așezate. Jocul dezvoltă abilitățile motorii fine ale copilului, dar și gândirea creativă a acestuia. Îmi place că poate fi refolosit practic de un număr nelimitat de ori și este foarte practic pentru călătorii. Și cum pe Mara o așteaptă un drum de vreo zece ore cu mașina, cred că setul de creativitate n-ar trebui să lipsească din bagajul ei.

Joc magnetic – Hăinuțele vesele

Mara e o fetiță cochetă (care fetiță nu e?) și a început să descopere hăinuțele și accesoriile vestimentare și cum să le folosească. Jocul magnetic ar putea să-i fie de folos pentru asta și să-i dezvolte, în același timp, memoria, îndemânarea și creativitatea. Setul are carduri cu imagini, cu ajutorul cărora Cred că o să ne distrăm foarte bine, încercând să înveșmântăm cele două personaje. Va trebui să fim însă foarte atenți, fiindcă setul are piese mici, care pot fi înghițite. Nu am avut probleme până acum, din acest punct de vedere, dar nu se știe niciodată.

Set de pictat Girafa din lemn

Mara iubește animalele și îi plac atât poveștile, cât și jocurile cu animale. Așa că i se va părea simpatică această girafă din lemn, pe care s-o poate s-o picteze așa cum vrea. Girafa este confecționată din lemn natur și are segmente care dau mobilitate corpului și gâtului.

Sper că observați că jucăriile pe care le-am ales sunt din materiale nontoxice, prietenoase cu mediul, pentru că noi încercăm să evităm, pe cât posibil, atât plasticul, cât și jucăriile unifolosibile.

Aruncați o privire pe site-ul bekid.ro, o să găsiți acolo multe jucării simpatice, pentru copii de toate vârstele. Dați de știre dacă ați găsit ceva interesant!

Articol sponsorizat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.