JONZAC – cosmetice ecologice pe bază de apă termală

CE SUNT COSMETICELE ECOLOGICE?

Produsele cosmetice ecologice sau bio au cel puțin 95% din ingrediente naturale sau de origine naturală; dintre ingredientele vegetale 95% sunt de origine biologică și un minim de 20% ingrediente bio din produsul finit.

Ingredientele  vegetale de origine biologică din care se produc cosmeticele ecologice sau bio provin din culturi tratate fără pesticide, fără derivați petrochimici, fără modificări genetice, cultivate pe soluri curate, unde nu au fost folosite pesticide minim 5 ani.

În plus, producerea cosmeticelor ecologice se realizează cu grijă față de mediul înconjurător, în toate etapele sale, de la materia primă la procesul de producție, până la ambalaj și promovare.

Materia primă provine din comerțul echitabil, pentru protejarea categoriilor defavorizate de populație, iar procesul de producție este foarte puțin poluant.

Un alt aspect important este că, spre deosebire de multe dintre produsele cosmetice convenționale, cosmeticele ecologice nu sunt testate pe animale.

Ambalajele produselor cosmetice ecologice sunt naturale și, în cea mai mare parte, biodegradabile.

Care este diferența dintre cosmeticele bio și cosmeticele naturale?

Uneori se face confuzie între cosmeticele ecologice sau bio și cosmeticele naturale. Acestea din urmă sunt fabricate din materii prime naturale, dar care nu provin din surse controlate. Nu conțin substanțe și aditivi de sinteză, dar plantele pot fi tratate cu pesticide, cu ierbicide sau pot fi cultivate pe terenuri neprotejate, uneori localizate în apropierea unor zone industrializate, puternic poluate. În plus, procedeul de fabricare a cosmeticelor naturale poate fi dăunător mediului, iar ambalajul lor nu este reciclabil.

PRODUSELE COSMETICE JONZAC

Am descoperit produsele cosmetice ecologice Jonzac, tot căutând tratament pentru pielea mea sensibilă, cu tendință cuperozică. Apa termală Jonzac, pe care se bazează aceste cosmetice, este extrasă de la o adâncime de 1850 m, este bacteriologic pură, hipermineralizată (11 minerale, printre care calciu, magneziu, mangan), izotonică și delicată, având o acțiune benefică asupra pielii.

Beneficiile apei termale Jonzac:

  • regenerează celulele și întărește bariera naturală a pielii
  • calmează pielea și limitează roșeața
  • este anti-iritantă și anti-inflamatoare.

Din această apă termale se obțin cosmeticele din gama Eau Thermale Jonzac®, produse pentru îngrijire și igienă hipoalergenice (certificate bio și care minimizează riscurile alergice) pentru toate tipurile de piele.

TRATAMENT ANTI-ROȘEAȚĂ

Din toata gama Jonzac, mi-au atras atenția produsele Anti-Rougeurs, care promit să atenueze roșeața pornind de la cauze.

Anti-Rougeurs este o nouă descoperire dermato-cosmetică, care ajută la reducerea factorilor responsabili de roșeață tranzitorie sau temporară și prevenirea reaparitiei sale. Are la bază trei ingrediente active:

  • chlorella, o microalgă verde care diminuează aspectul și reduce apariția vaselor superficiale vizibile
  • frunze de ginkgo biloba, care reactivează micro-circulația cutanată și reduce roșeața pasageră
  • fitosfingozina, prezentă în mod natural la nivel cutanat, cu proprietăți calmante asupra pielii.

1. Anti Rougeurs – Crema calmantă anti-roșeață ten normal-uscat 40ml

Hrănește și calmează imediat și durabil senzațiile de încălzire și contractare a pielii, reduce roșeața tranzitorie și previne reapariția ei prin reactivarea micro-circulației cutanate epidermice. Este o cremă calmantă care asigură o senzație rapidă de confort. Se poate aplica zilnic și este o bună bază de machiaj.

2. Anti Rougeurs – Cremă calmantă colorată anti-roșeață 40ml

Este o emulsie fluidă care hidratează, acoperă și reduce roșeața, are o nuanță universală, potrivită pentru toate tonurile pielii și face posibilă corectarea imediată și acoperirea roșeței tranzitorii, pentru un ten mai uniform.

3. Apa termală Jonzac 300ml

Apa termală Jonzac este anti-iritantă, calmantă, cicatrizantă, potrivită pentru toate tipurile de piele. Remineralizează tenul adult lipsit de prospetime, hidratează tenul expus la soare sau la alți factori agresivi de mediu, ceea ce face din ea un produs care nu trebuie să lipsească din geanta de plajă.

Un motiv în plus să alegeți produsele Jonzac: firma oferă 1% din veniturile realizate pentru protecția planetei.

Le-ați folosit?

Articol sponsorizat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.