3 mărci și originea numelui lor

1. STELLA ARTOIS

Stella Artois este o marcă de origine belgiană, a cărei poveste poate fi văzută pe fiecare sticlă de bere. În 1366, în orașul belgian Leuven a fost înființată fabrica de bere Den Hoorn, al cărui simbol este afișat pe cartușul buteliilor de bere și în zilele noastre.

În ce privește numele Stella Artois, acesta provine de la Sebastian Artois, care a fost admis ca Brew Master în breasla producătorilor de bere din Leuwen, în 1708 și, nouă ani mai târziu, a cumpărat fabrica de bere Den Hoorn. Numele lui se regăsește pe fiecare sticlă de Stella Artois.

Fabrica de bere Artois a devenit atât de apreciată încât, în semn de mulțumire, a fost creat un lot special de Crăciun pentru locuitorii din Leuven. A fost primul lot de bere care a inclus oficial cuvântul „Stella” (stea, în limba latină) în numele său, însoțit de o stea.

2. ADOBE

Adobe este un material de construcție obținut din nisip, argilă, apă și un fel de material fibros sau organic (bețe, paie și/sau gunoi de grajd), pe care constructorii îl modelează în cărămizi (folosind rame). pe care le usucă la soare.

Deci de unde până unde Adobe? Dacă unele companii poartă numele fondatorului sau fondatorilor săi sau au legătură cu obiectul de activitate al companiei, nu la fel stă situația în cazul firmei Adobe. Fondatorii săi sunt John Warnock și Charles Geschke și se poate observa că nu există nimic în numele lor care să aibă legătură cu Adobe.

Adobe nu este o firmă de construcții sau de infrastructură, nu este nici măcar o companie imobiliară, ci una de software, iar numele ei vine de la un pârâu – Adobe Creek – care trece (și) prin Palo Alto, unde au lucrat fondatorii firmei, înainte de a pune bazele ei.

3. PEPSI-COLA

Inițial, Pepsi-Cola se numea simplu: Brad’s Drink (Băutura lui Brad), de la numele inventatorului ei, Caleb Davis Bradham, care, în 1893, a început să-și vândă băutura la o fântână specială instalată în drogheria lui din Carolina de Nord. Băutura era un amestec de zahăr, apă, caramel, ulei de lămâie, nucșoară, nuci de kola și alte câteva ingrediente. Cinci ani mai târziu, Bradham a redenumit băutura Pepsi-Cola, deoarece credea că ajută la evitarea dispepsiei (indigestiei).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.