Cum lucrează bijuteriile din chihlimbar pentru sănătatea ta?

Te-ai gândit vreodată că bijuteriile te pot ajuta nu doar sub aspect estetic ci și în ce privește îmbunătățirea stării de bine?

Pe mine m-au fascinat dintotdeauna pietrele așa-numite semiprețioase, atât pentru frumusețea lor, cât și pentru proprietățile lor terapeutice. Printre cele mai interesante, prin versatilitate în special, se numără chihlimbarul, despre care vreau să vă povestesc puțin azi.

Ce este chilimbarul?

Strict vorbind, chihlimbarul nu este o piatră, ci este o rășină de conifere fosilizată, extrem de dură, fiind deci de natură organică, la fel ca perla, coralul si jaisul. Numele chihlimbarului provine din limba arabă, de la al anbar care înseamnă auriu. Are culoare galbenă (de la galben ca mierea, transparent sau opac, pur sau cu inserții roșiatice, până la portocaliu) și poate conține bule de aer, cetină de brad, plante mici, spori de mușchi sau chiar insecte. Nu e deci de mirare că oamenii au început să atribuie chihlimbarului puteri magice.

Chihlimbarului i se mai spune și ambră și a fost folosit încă din epoca de piatră în scopuri decorative, pentru frumusețea și strălucirea lui caldă, sau în scopuri curative. Despre aura specială a chihlimbarului se credea că aduce fericire, prosperitate și noroc. Cel puțin celor care îl foloseau pentru fabricarea bijuteriilor, sigur le-a adus prosperitate și noroc. Fericirea mai depinde și de alte lucruri.

Dacă i se dă foc, chihlimbarul miroase a rășină și este foarte fragil, se rupe ușor.

Scurt istoric al chihlimbarului

A fost denumit „piatra magică” încă din timpuri străvechi. Ambra era foarte căutată de greci, care confecționau din ea broșe, coliere, figurine și mici statuete. Galii îl foloseau ca talisman, romanii alungau spiritele rele cu ajutorul colierelor din chihlimbar și ardeau ambra deoarece credeau că parfumul pe care îl emana era iubit de zei, iar cavalerii teutoni aveau rozarii din chihlimbar, manufacturate de meșterii din Bruges. Vikingii au fost și fascinați de frumusețea ambrei, pe care o numeau „aurul nordic” și confecționau din ea bijuterii fabuloase. De altfel, ei foloseau chihlimbarul atât ca mijloc de plată cât și ca produs de export.

Poetul Ovidiu cel exilat la Pontul Euxin spunea despre chihlimbar că ar proveni din lacrimile helenidelor, fiicele lui Helios, zeul soarelui, surghiunite în Infern de Zeus, drept pedeapsă fiindcă au condus imprudent carul lui Helios și au ars pământul.

Chihlimbarul a devenit și simbolul prieteniei ruso-prusace, în secolul al XVIII-lea, prin intermediul Camerei de Chihlimbar, a cărei construcție a început în 1701, urmând să fie asamblată în cadrul Palatului Charlottenburg, casa lui Friedrich I, primul rege al Prusiei. În 1716, acesta i-a dăruit camera lui Petru cel Mare, țarul Rusiei, consolidând astfel relaţiile ruso-prusace.

În Rusia, Salonul de Chihlimbar a fost asamblat mai întâi în Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg, apoi a fost mutat în palatul de la Țarskoe Selo. În 1941, a fost mutat în Germania, la Königsberg, iar în 1944, la sfârșitul războiului, în urma raidurilor Aliaților, a dispărut, în urma ei rămânând doar speculații asupra dispariției sale.

Pandantiv din chihlimbar și argint

Întrebuințări terapeutice ale chihlimbarului

  • Efectele terapeutice ale chihlimbarului se datorează, în special, accidului succinic din compoziția lui. Acesta accelerează vindecarea rănilor, reduce durerile musculare, inflamația gâtului și a urechilor, diminuează refluxul gastric și îmbunătățește funcțiile inimii, ficatul, rinichilor și intestinului
  • Chihlimbarul acționează direct asupra câmpului energetic, inducând calm, forță și echilibru
  • Ameliorează durerile reumatice, cauzate de artrită sau iinflamațiile articulațiilor
  • Produce ioni negativi prin frecare, favorizând astfel circulația energiei prin organism și reducerea stării de oboseală
  • Chihlimbarul purifică organismul, tiroida, fortifică sistemul nervos și reduce durerile din organism.
Cercei din argint și chihlimbar

Bijuteriile din chihlimbar lucrează pentru tine

Bijuteriile din chihlimbar sunt un remediu natural, inofensiv, tradițional și, cu siguranță, foarte frumoase. Și atunci de ce să nu le pui la lucru pentru tine? Ele te pot face să te simți mai bine și să ai o stare de spirit optimistă.

În zilele noastre, bijuteriile din chihlimbar au devenit tot mai populare pentru proprietățile anxiolitice ale acestuia, fiind purtate ca talismane pentru reducerea anxietății, boala secolului XXI.

Nu în ultimul rând, purtăm bijuterii din chihlimbar pentru că ne conferă o eleganță și un rafinament aparte, fie că sunt montate în aur sau în argint.

Chihlimbarul este recomandat pentru nativii din zodiile Taur, Rac, Leu, Fecioară, Capricorn, Vărsător, Pești, fiind talismanul norocos al Săgetătorului. Vă regăsiți? Eu da, sunt născută în zodia Taurului.

Dacă vreți să adăugați o bijuterie de chihlimbar, fie că e o brățară, un colier, un pandantiv, un inel sau o pereche de cercei, găsiți o ofertă generoasă și cu un foarte bun raport calitate-preț pe minier.ro. Odată ce ați intrat în magazinul virtual, o să vă fie greu să ieșiți. Dacă ați ales o bijuterie, ce-ar fi să mi-o arătați și mie?

*Articol sponsorizat

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.