De ce am ales frișca neîndulcită LaDorna pentru bunătăți dulci?

Deși nu sunt o mare consumatoare de dulciuri, ba chiar dimpotrivă, m-am bucurat când am primit spre testare, în cadrul campaniei BuzzStore, frișca neîndulcită LaDorna. Cu atât mai mult cu cât, de câțiva ani, evit zahărul cât pot de mult, nici măcar în cafea nu-l mai adaug. Dar trebuie să recunosc că mi-era puțin dor de o cafea cu frișcă!

Cum a fost testarea? Păi, să vă povestesc, pas cu pas.

Mai întâi, au sosit produsele

Frumos ambalate, într-un colet impecabil, așa cum stă bine unei firme care se respectă. Și care vrea să fie respectată.

Și ce a conținut colețelul? (Să diminutivez și eu, ca toate influenserițele de pe net, poate vin urmăritorii gârlă și la mine :)). Deci: una bucată cutie de 1l frișcă neîndulcită LaDorna, naturală, din lapte proaspăt, zisă și Bunătatea laptelui, (vă zic imediat și care e treaba cu bucata), două cutiuțe de frișcă neîndulcită 0,2l LaDorna plus una bucată spatulă. Bucata de bol metalic am achiziționat-o cu acest prilej, fiindcă nu aveam în ce să bat frișca (așa o gospodină vrednică sunt :)).

Aprovizionarea cu cele necesare

M-am documentat pe Internet de ce aș avea nevoie ca să confecționez niște dulcegării apetisante. Așa că am purces la cumpărături.

Mai întâi, am aflat că e nevoie de un bol, de preferat metalic, ca să bat frișca. Și de mixer, evident, dar pe-ăsta îl aveam în dotare.

După ce am bifat bolul, m-am gândit că e nevoie de zahăr pudră, ca să bat frișca și să stea țeapănă. Și uite aici minunăție de dialog comercial:

„- Zahăr pudră aveți?

– La bucată?”

De-aia am scris și eu mai sus treaba cu bucata.

Până la urmă, praful s-a ales din zahărul pudră, că nici măcar nu aveam nevoie de el. Așa se întâmplă când nu te documentezi corespunzător, alergi după cai verzi pe pereți sau după zahăr pudră la bucată. Exact ăsta este farmecul la frișca neîndulcită LaDorna, că te poți bucura de ceva dulce, fără să mai adaugi zahăr. E suficientă dulceața laptelui.

Cum se bate frișca?

Recunosc că n-am făcut niciodată operația asta până acum, așa că a fost nevoie de studiu individual. Noroc că în colet am primit și instrucțiunile necesare, pas cu pas, ca să priceapă tot neîndemânaticul!

Mai întâi, se scot din frigider bolul metalic, paletele de la mixer și frișca. Nu săriți peste răcirea la frigider a ustensilelor, se pare că este foarte importantă.

Se bate frișca la viteză medie, timp de 7-10 minute, până stă țeapănă pe paletele de la mixer.

N-aveți cum să dați greș, credeți-mă! Dacă mi-a ieșit mie …

Rezultatul operațiunii ar trebui să fie cam ăsta. Dacă bateți frișca prea tare, o puteți transforma în unt. Bateți în continuare până se separă zerul, strecurați și gata untul! Deci, să nu vă treacă prin cap să aruncați frișca dacă ați bătut-o prea tare. Se transformă ușor în unt, mai ales că nu am adăugat zahăr.

Mai întâi cafeaua cu frișcă

Înainte de toate, o cafea bună, cu un moț consistent de frișcă fără zahăr, ca să avem spor toată ziua.

Cam așa ceva:

Bunătățile dulci iau cu asalt Internetul

Și tocmai când mă pregăteam eu să pregătesc ceva bun și dulce cu frișca neîndulcită LaDorna, s-a năpustit peste mine o avalanșă de Pavlova, Tiramisu, eclere, prăjitură Kinder, cheese cake și multe alte minunății dulci! Și cum arătau! Cum să concurezi cu așa ceva? Nu că ar fi vreun concurs, dar totuși.

Am hotărât atunci că mai bine mă joc eu în curtea mea și fac ce mă pricep. Iar când vine vorba de preparate de cofetărie, nu prea mă pricep deloc. Așa că am dat fuga la patiseria de unde mă aprovizionez în mod obișnuit, am cumpărat câteva brioșe și le-am tras câte un moț de frișcă plus câteva bombonele în formă de ouă colorate. Atât s-a putut.

Ideea e că am vrut să vă arăt ce poți face cu frișca neîndulcită LaDorna, chiar dacă ai două mânuțe stângi. Ăsta nu e un motiv serios să nu te răsfeți cu ceva dulce. Și, important, fără zahăr adăugat.

Și am lăsat la urmă desertul meu preferat, căpșuni cu frișcă neîndulcită LaDorna.

Desertul cu căpșuni se prepară rapid și foarte ușor:

  • un start de biscuiți speculoos sfărâmați
  • un strat de frișcă LaDorna
  • un strat de dulceață de căpșuni fără zahăr
  • alt strat de frișcă
  • căpșuni feliate
  • iar frișcă
  • se decorează cu o cășună feliată și cu frunza la purtător.

Se prepară în 5 minute și se dă gata tot cam în atâtea.

Voi ce bunătăți dulci fără zahăr adăugat ne recomandați?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.