Biblioteca Marei: ce cărți interesante a adus iepurașul?

Iepurașul știe că Mara iubește cărțile, așa că biblioteca ei s-a îmbogățit cu câteva cărticele foarte frumoase cu ocazia Paștelui.

Mai jos, vă povestesc câte ceva despre fiecare dintre ele.

Unde-i locul lui Pluto? de Stef Wade

O întrebare complicată pentru o fetiţă de 3 ani. Nu însă şi atunci când răspunsul vine sub forma unei poveşti simpatice, imaginate de Stef Wade şi a unor desene frumoase create de Melanie Demmer.

Se pare că Pluto era cea mai mică şi mai îndepărtată planetă dintre cele nouă, aşa încât două dintre ele, Saturn şi Jupiter i-au dat într-o zi vestea proastă că Pluto nu mai e considerat planetă de către creaturile de pe Pământ. Degeaba a protestat Pluto, că tot a fost nevoit să plece ca să-şi găsească locul său în Univers.

In drumul său, s-a întâlnit cu o cometă, cu meteoriţi, şi chiar cu un asteroid, dar nu semăna cu niciunul dintre aceştia. Până când s-a întâlnit cu patru planete pitice, exact ca Pluto. Tocmai când şi-a făcut noi prieteni, Pluto a aflat că şi vechilor prieteni le era dor de el. Aşa că s-a întors în sistemul solar şi era foarte fericit.

Povestea oferă un bun prilej de a asemăna planetele cu oamenii şi a le povesti copiilor despre diferenţele care există între aceştia, despre nevoia de acceptare, dar şi despre toleranţă şi prietenie.

Cartea a apărut la Didactica Publishing House și poate fi comandată la librăriile online Elefant sau Libris.

Seria O lume incredibilă de Kay Barnham și Maddie Frost

Seria O lume incredibilă a apărut la Editura Nemi, care are probabil cele mai frumoase cărţi pentru copii, în momentul de faţă. Textele cărticelelor din serie sunt scrise de Kay Barnham, cu ilustraţii (superbe) de Maddie Frost.

„O lume incredibilă este o serie nouă în care ştiinţa îmbracă haine de poveste, o serie curajoasă, în culori puternice, care îi ajută pe copii să facă primii paşi în lumea naturală.”

Viaţa puilor de animale

„O explorare a lumii încântătoare a puilor de animale. Vom afla cum se hrănesc, cum cresc şi cum învaţă deprinderile de care au nevoie pentru a supravieţui.

Din textul scris de Kay Barnham, copiii pot afla tot felul de lucruri interesante. De exemplu, că unele animale nasc pui vii, iar altele fac ouă. Sau că puii de urangutan sunt alăptaţi până la 5 ani. Sau că puii de cangur sunt foarte, foarte mici la naştere (cam cât un bob de orez).

Vremea şi schimbările ei

„Cum arată vremea în diferite părţi ale lumii? Putem întâlni ploaie, vreme însorită, grindină sau ninsoare. Toate acestea sunt diferite chipuri pe care le poate lua vremea.”

Cum se formează norii?

De ce plouă?

Când apar fulgii de zăpadă?

Ce este grindina?

Sunt doar câteva întrebări la care copiii curioşi pot afla răspunsuri.

La amândouă cărticelele, foarte interesantă este partea finală, cu activităţi după lectură, sfaturi pentru părinţi şi profesori şi o mică listă de resurse de consultat, inclusiv variantele online.

Tot în seria O lume incredibilă, de aceeaşi autori, au mai apărut:

  • Misterele cerului înstelat
  • Uimitoarele păduri tropicale.

Cărțile pot fi comandate la Editura Nemira.

Findus la pescuit de Sven Nordqvist

„In Suedia și peste tot în lume, seria Pettson și Findus e un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de Tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț. Minunat ilustrată, seria a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 44 de limbi.”

Pettson și Findus sunt vechi prieteni ai Marei, iar această poveste, Findus la pescuit, este cu atât mai interesantă, cu cât bunicul Marei este și el pescar pasionat.

Într-o zi mohorâtă de toamnă, bătrânul Pettson nu este deloc în toane bune, iar prietenul său, motanul Findus, face tot felul de năzdrăvănii ca să-l înveselească. Fără succes, însă. Până când lui Findus i-a venit o idee năstrușnică: să meargă la pescuit. Dar Pettson n-avea chef să iasă pe o vreme așa urâtă. Atunci, Findus a hotărât că, dacă nu merge Pettson la pescuit, să vină pescuitul la Pettson. Până la urmă, bătrânul Pettson s-a răzgândit și a decis că mersul la pescuit nu e o idee chiar așa de rea.

Din colecția Pettson și Findus, apărută la PanDa (Editura PandoraM), fac parte și:

  • Tortul de clătite (prima carte dedicată celor două simpatice personaje)
  • Când Findus era mic și a dispărut
  • Vânătoarea de vulpi.

Cărțile pot fi comandate la librăriile online Elefant sau Libris.

Franklin și păturica lui de Paulette Bourgeois și Brenda Clark

Broscuța țestoasă Franklin este protagonista unei colecții impresionante de cărți pentru copii, colecție apărută la Editura Katartis.

Și Franklin este un prieten mai vechi al Marei, așa încât s-a bucurat tare mult când a găsit printre darurile aduse de iepuraș, o nouă povestioară cu Franklin.

Broscuța Franklin doarme întotdeauna cu o păturică albastră, dar într-o zi, păturica preferată a dispărut. Oricât au căutat-o Franklin și părinții lui, păturica era de negăsit. Pentru că Franklin nu putea să doarmă fără păturică, tatăl său i-a dat o păturică galbenă, care fusese a lui în copilărie.

În cele din urmă, păturica albastră și-a făcut apariția. Dispariția lui a avut de-a face, nici mai mult, nici mai puțin cu niște micuțe verze de Bruxelles.

Cartea poate fi comandată la librăriile online Elefant și Libris.

Am lăsat la urmă povestea preferată a Marei, dintre cărțile aduse de iepuraș. Îi place atât de mult încât o citim și dimineața și seara, când Mara bea lăpticul, iar noi (prin rotație) asigurăm entertaimentul.

Primăvara. Aventura iepurașului de Anita Loughrey și Daniel Howarts

„Iepurașul iese din vizuină și descoperă că pădurea s-a trezit la viață: flori frumos colorate se leagănă în vânt, iar păsărelele ciripesc vesele în copaci. Vede atâtea lucruri uimitoare, încât bietul de el se rătăcește. Oare cine îl va ajuta să găseasca drumul înapoi spre casă?”

O poveste foarte simpatică, cu ilustrații foarte frumoase.

Din aceeași serie mai fac parte:

  • Vara. Comoara șoricelului
  • Toamna. Căutările veveriței
  • Iarna. Pe cine a salvat bufnița.

Cartea poate fi comandată la librăriile online Elefant și Libris.

Articolul conține link-uri de marketing afiliat. Dacă achiziționezi cartea din sursele recomandate, tu plătești același preț, iar eu primesc un mic comision, util pentru întreținerea blogului. Fapt pentru care îți foarte mulțumesc!

Publicitate

2 gânduri despre „Biblioteca Marei: ce cărți interesante a adus iepurașul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.