Iarna crimelor perfecte de Tony Mott – un roman polițist geometric

Despre autoare:

Tony Mott (pseudonimul Antonetei Galeș) s-a născut în 1970 la Brașov. Debutează în 2008 cu Roșu, editura Pastel, Brașov, un roman despre o întoarcere după 20 de ani în România post-comunistă a eroinei care emigrase ilegal. În 2010, apare la aceeși editură volumul de poezii Hohote&Clocote.

Antoneta Galeș deține un master în resurse umane și comunicare și este Senior Professional in Human Resources (certificare Society for Human Resources Management USA). Este art-terapeut Phronetik® și Solution-focused Coach. 

Întrega sa activitate profesională are legătură cu dezvoltarea oamenilor și a echipelor. După o perioadă în recrutare și training, și-a continuat cariera în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale, de modernizare a serviciilor de ocupare din România (1997-200). A lucrat într-o companie germană de retail din 2000, ca director resurse umane și apoi ca director de comunicare și dezvoltare organizațională (2015 – 2018). În 2014 a înființat Sonas, o companie de consultanță în strategie, dezvoltare și comunicare, unde își desfășoară activitatea în prezent. 

Scrie frecvent articole despre schimbare organizațională și leadership în publicații de specialitate din România. (Sursa informațiilor: tonymott.ro)

Despre carte:

Prezentarea cărții:

„Dacă o singură victimă poate părea un doar un accident, mai multe victime alcătuiesc un puzzle care poate părea imposibil de descifrat.

Fiecare dintre noi își dorește să ucidă, spune Ion Fora.

Fiecare dintre noi este dator să aleagă viața, susține Gigi Alexa.

Ion Fora e psihiatru și este găsit carbonizat după explozia garajului.

Gigi Alexa este medic legist și anchetează cazul.

Pacienții lui Ion Fora devin suspecții principali.

Dar Gigi i-a fost și ea clientă pe când era adolescentă. Deși nu vrea, se pare că trebuie să își aducă aminte totul.”

Un mystery complex

O poveste mystery complexă, cu crime și investigații, dar accentul este pus mai ales pe tipologiile protagoniștilor, pe trăirile, sentimentele și amintirile lor din copilărie și adolescență.

O poveste macabră

Iarna crimelor perfecte este poveste sumbră, cu o serie de crime, despre care aflăm pe parcurs, aproape de sfârșit. Totul începe cu cadavrul unui psihiatru, Ion Fora, găsit carbonizat în propriul garaj. Și cu întrebarea dacă există vreo legătură între această întâmplare și cea din urmă cu câteva luni, în care mașina unui deputat (evident că PSD, se putea altfel?) a explodat în timp ce acesta se deplasa spre București.

Un roman geometric

De ce roman geometric? Pentru că autoarea a folosit forme, semne și corpuri geometrice pentru titlurile capitolelor: sferă, cub, linie, dreptunghi, cub, spirală, etc. O idee interesantă, dar acre rămâne, până la sfârșit, fără vreo semnificație anume.

Personaje ciudate

Un roman cu o galerie de personaje ciudate, pacienți ai doctorului Fora, care sfârșește prin a le cere ceva neașteptat. Gigi Alexa, medic legist, se alătură și ea anchetei și se dovedește că fusese și ea pacientă a medicului Fora, după ce mama sa s-a sinucis cu o supradoză de somnifere.

O lectură grea

O poveste greu de citit, nu ca lectură, ci din punct de vedere al compexității cauzelor care au dus la săvârșirea crimelor: familii disfuncționale, un deputat care-și terorizează soția, un tată care, bolnav fiind, își hărțuiește fiica, deși aceasta îl îngrijea, în ciuda problemelor din copilărie.

CARTEA POATE FI COMANDATĂ PE TRITONIC.RO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.