Școala online – episodul 3

Școala online

Episodul când destul e destul

Sau cum ar zice englezii, într-o limbă ceva mai flexibilă și poate de aceea mai folosită în mediul online, enough is enough.

Atunci când unul dintre cei mai buni elevi îți spune că nu a urmărit video-ul de pe Ted Talks „5 sfaturi pentru a asculta mai bine” pe care l-ai postat pe ecran la oră de Etică și comunicare profesională, lecția Tehnici de ascultare, pentru că juca nu știu ce joc cu împușcături, atunci știi că destul e destul.

Când vorbești de luni de zile la buline colorate, fără să reușești să obții (aproape) niciun răspuns de la ele, știi că destul e destul.

Când îți seama că în spatele bulinelor colorate, de multe ori nu se află nimeni, fiindcă, după ce ai făcut prezența, elevul a plecat la magazin, după medicamente sau pur și simplu la culcare, atunci destul e destul.

Când mergi la oră la clasa a XII-a și nu știi pe cine și câți găsești în clasă și câți sunt doar buline pe ecran, atunci e destul.

Când faci oră de Politici de marketing, încercând să atragi elevii într-o discuție despre logo, slogan, campanie publicitară și toți sunt muți ca lebedele de parcă le-ai cere să trimită pe lună și o elevă întreabă „Pot să răspund?”. Tu, fericit că, în sfârșit!, cineva te bagă în seamă, zici evident da!!! Și fata răspunde curierului la telefon. Atunci știi că destul e destul.

Când petreci ore, zile, săptămâni încercând platforme, căutând filmulețe interesante, creînd jocuri educative și vezi că, de fapt, nu interesează pe nimeni, atunci zici că e destul.

Marketingul nu poate fi predat de un soi de cititor de prompter care nici măcar nu e sigur niciodată, dacă îl ascultă cineva sau vorbește singur cu ecranul îmbulinat. Marketingul e pentru oameni deschiși la minte, curioși, creativi. După luni de zile de vorbit singură, zic că e destul.

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu mă mai regăsesc în școala asta. De fapt, știu de unii, dar nu sunt purtătorul lor de cuvânt. Eu n-am fost pregătită pentru asta.

N-o să întreb de ce la sky poți merge, dar la școală nu, nici de ce la party e OK, dar la școală nu. Nu e treaba mea asta. Treaba mea e să-mi fac meseria cât mai bine. Dar când nu mă mai regăsesc în jobul ăsta, spun doar că e destul. Practic ce înseamnă asta pentru mine e irelevant. Ce înseamnă pentru generațiile de copii e mult mai important.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.