Biblioteca Marei: JANE AUSTEN – autoarea care a scris romane pline de sensibilitate

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) este una dintre scriitoarele engleze foarte cunoscute în întreaga lume, fiind cea mai importantă romancieră a perioadei romantice pre-victoriene.

A scris șase romane (două dintre ele publicate post-mortem), ficțiune scurtă, povestiri.


O carte din biblioteca Marei despre care vreau să vă povestesc azi se numește Jane Austen. Autoarea care a scris romane pline de sensibilitate și a apărut la Editura Litera, în seria Micii mei eroi.

Cine a fost Jane Austen

Nu există prea multe referințe biografice despre Jane Austen, în ciuda activității sale epistolare intense. Din cele 3000 de scrisori pe care le-a trimis, se mai doar păstrează doar 160, restul fiind arse de sora sa, Cassandra, și de moștenitorii fratelui său, Francis.

Jane Austen s-a născut într-o familie numeroasă (era al șaptelea copil din opt) din mica nobilime rurală engleză. Tatăl său era preot la biserica din satul Steventon, în sudul Angliei. Încă din copilărie, Jane prefera să citească și își petrecea mult timp în biblioteca tatălui său. Mai târziu, când a început să meargă la baluri, în loc să se distreze, observa cum se comportau oamenii și se inspira pentru scrierile sale.

Jane Austen. Autoarea care a scris romane pline de sensibilitate

Chiar așa stând lucrurile, din povestea care o are ca protagonistă pe Jane Austen, aflăm lucruri interesante. De exemplu, că romanul său Emma, i-a fost dedicat prințului (pe atunci) George, viitorul rege George al IV-lea al Marii Britanii. Sau că, atunci când i-a fost publicat primul roman, pe el era tipărit „de o doamnă”, fără numele autoarei. După aceea, a început să aibă admiratori în toată țara și să fie invitată la cluburi de lectură, unde citea din cărțile sale.

Ce mi-a plăcut

  • povestea
  • ilustrațiile
  • activitățile de la sfârșit (pe care vă invit să le descoperiți!).

Două lucruri o să fac după ce am citit cartea asta minunată:

  1. O să caut și alte cărți din seria Micii mei eroi
  2. O să mă apuc să recitesc romanele scrise de Jane Austen.

Cu care să încep?

CARTEA POATE FI COMANDATĂ PE:

Elefant.ro

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

∗ Articolul conține link de marketing afiliat. Dacă achiziționezi cartea din sursa recomandată, tu plătești același preț, iar eu primesc un mic comision, util pentru întreținerea blogului. Fapt pentru care îți foarte mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.