Cum și când să alegi bradul artificial perfect de Crăciun

Brad Crăciun

Dacă vă întrebați ce-mi veni să mă gândesc tocmai acum la bradul de Crăciun, răspunsul este unul simplu: cutia enormă care blochează aproape jumătate de balcon a bradului pe care l-am cumpărat la repezeală înainte de Crăciunul perfect. Tot la repezeală l-am cumpărat și pe cel dinaintea lui, într-o dimineață geroasă de iarnă, cu mulți ani în urmă, după o goană disperată după bradul natural perfect.

Pe vremea aia, oferta de brazi artificiali era mult mai săracă decât cea de azi, așa că am luat un brad care ni s-a părut cel mai apropiat de ceea ce ne doream. Anii au trecut, bradul și-a făcut datoria, dar a venit timpul să fie înlocuit de unul nou. Vorba-ceea: maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece. Ușor de zis, mai greu de făcut. Așa încât vreo doi-trei ani ne-am tot gândit să cumpărăm un brad nou, dar nu știu cum se făcea că operațiunea brad nou era mereu amânată pentru anul următor. De fapt, cred că știu. eram prea ocupați cu operațiunea cadoul perfect.

Până în decembrie trecut, când am zis că nu se mai poate așa și am luat la colindat magazinele cu brazi de Crăciun, până când am obosit. Așa că am cumpărat unul care ne-a plăcut în magazin, dar din păcate nu ne-am gândit decât la înălțimea lui, nu și la diametru, așa că ne-am ales cu un brad mai scund dar mai gras. Și mai ales cu o cutie care nu încape unde era cea veche, așa că stă, deocamdată, pe balcon.

Brad Crăciun

Cum să alegi bradul artificial perfect de Crăciun

Alege tipul de brad potrivit

Privește bradul în ansamblul său

Observă cât de bine este realizat bradul, dacă ramurile par adevărate, dacă elementele de asamblare nu sunt vizibile. Dacă-l cumperi online, asigură-te că ai o imagine cât mai fidelă a produsului, de bună calitate și needitată.  Caută și testimonialele altor clienți, ca să vezi ce părere au. În alte țări, unele magazine online trimit clienților potențiali mostre de ramură. La noi, mai e mult până la un comerț civilizat.

Alege forma potrivită a bradului și stilul crengilor

Designul brazilor poate fi plin, îngust sau slim (creion), cu diferite diametre. Alegerea lui se face în funcție de spațiul disponibil, dar și de preferințele clientului. Noi ne-am dorit un brad mai mic, adr am fost atenți doar la înălțime, așa că ne-am ales cu un brad mai scund, dar mai gras decât cel vechi, așa că vizibilitatea la televizor era cam după … colțul bradului. Și televizorul e mult mai mare decât cel vechi.

Așteaptă-te să dureze

Un brad artificial de calitate trebuie să dureze 10-15 ani, așa că alege unul despre care crezi (sau speri, cel puțin!) că nu o să te plcitisești prea curând. Dacă-l înlocuiești anul viitor cu altul, nu ai un comportament prea ecologist. Și nici prea economicos.

Brad Crăciun

Perfecțiunea nu este necesară

Asta e vestea bună, că nu e nevoie de un brad perfect. De altfel, chiar sunt la modă brazii ușor asimetrici, cei care imită molidul sau care au crengile mai rare, ca să poată fi admirate ornamentele.

Când să alegi bradul artificial perfect de Crăciun

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: în extrasezon. Cel puțin din trei motive:

1. Nu ești presat de timp așa că poți studia oferta online fără să te grăbești. Eu am început deja să caut oferte de brazi artificiali și am găsit o ofertă bogată – și tentantă! – pe brazicraciun.net. În plus, mi-a plăcut că aici am găsit nu doar oferta de brazi artificiali de Crăciun, ci și sfaturi despre cum să alegi unul.

2. Poți beneficia de reduceri de preț sau poți seta opțiunea alertă de preț, dacă vrei să fii pe fază, când bradul preferat are o ofertă mai bună.

3. Nu ești nevoit să cumperi ce a mai rămas din oferta inițială – bineînțeles că asta nu e valabil imediat după sărbătorile de Crăciun, ci mai târziu, când firmele încep să se aprovizioneze cu modele noi.

Voi ce preferați, brad natural sau artificial?

Sursa foto: brazicraciun.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.