7 cărți cu crime care s-au întâmplat în locuri neașteptate

7 cărți cu crime

1. Crimă la vicariat de Agatha Christie

Epitropul bisericii din St. Mary Meads este ucis în biroul vicarului parohiei, cadavrul fiind descoperit chiar de către vicar, la întoarcerea acasă.

„O clipă nici nu mi-a venit să cred ce vedeam. Colonelul Protheroe zăcea întins pe masa mea de scris, într-o poziție înspăimântătoare, nefirească. Pe tăblia mesei, lângă capul său, se vedea o baltă întunecată, un lichid care picura încet pe podea, făcând un zgomot sinistru.”

2. Nuferi negri de Michel Bussi

Într-o localitate liniștită și pitorească, cu nume de grădină, viața locuitorilor nu este tulburată decât de autocarele cu turiști veniți la Giverny, să vadă unde a trăit și a pictat Monet. Până într-o zi, când liniștea satului a fost făcută țăndări de descoperirea unui cadavru la marginea râului din sat.

„Apa limpede a râului se colorează în roz, în firișoare mici, ca nuanța palidă și efemeră a unui jet de apă în care se clătește un penel…

De-a lungul râului, culoarea se diluează, se agață de verdele buruienilor care atârnă de pe maluri, de ocrul rădăcinilor de plopi, de sălcii. Un degradeu ușor spălăcit.”

Cu imaginea asta cromatică a început totul.

3. Moarte printre nori de Agatha Christie

O cămătăreasă este ucisă într-un avion în care călătoreau, de la Paris la Croydon,  o contesă dependentă de cocaină, doi arheologi, un scriitor cam distrat, un ajutor de coafeză care a câștigat la loterie dar și Hercule Poirot.

4. Crima din Orient Express de Agatha Christie

Victima este găsită fără suflare într-un compartiment din trenul Orient Express, ucisă cu brutalitate de 12 lovituri de cuțit. Cu scurt timp înainte, Ratchett încercase să-l angajeze pe Poirot să descopere cine îl amenința cu moartea.

„Am deschis ușa cu cheia mea, dar lanțul din interior era securizat. Nu răspundea nimeni din compartiment și era o liniște deplină … și frig, foarte frig, căci fereastra era deschisă și ninsoarea pătrundea înăuntru. M-am gândit că poate domnul a suferit o criză de paroxism și l-am chemat pe șeful de tren. Am rupt împreună lanțul și am intrat. Era … Ah! c’etait terrible!

5. Întâlnire cu moartea de Agatha Christie

Doamna Boynton, o femeie tiranică, fostă gardian de închisoare, care își exercita dorința de putere asupra propriei familii, este găsită moartă în fața peșterii care-i servea ca loc de cazare într-o tabără de corturi pentru turiști din Petra.

„Toți priviră spre culmea muntoasă din fața lor. Doamna Boynton stătea la fel ca noaptea trecută – un Buddha nemișcat la intrarea în peșteră. Nu se mai vedea nimeni în jur.”

6. Cadavrul din bibliotecă de Agatha Christie

O tânără necunoscută este găsită moartă în fața șemineului din biblioteca colonelului Bantry și a soției sale, Dolly, prietenă cu Miss Marple.

„Biblioteca era o cameră reprezentativă pentru proprietari. Era mare și ponosită, și cu un aer dezordonat. Avea niște fotolii mari și desfundate, iar pe masa mare erau împrăștiate pipe și cărți și acte ale proprietății. Pe pereți, erau unul sau două portrete de familie mai de calitate, câteva pasteluri victoriene urâte și vreo două tablouri înfățișând scene de vânătoare care se voiau amuzante. Camera era slab luminată, discretă și fără pretenții. Se vedeau urmele unei folosințe îndelungate, familiale și ale unei anumite legături cu tradiția.

Pe o veche blană de urs, aflată în mijlocul camerei, ceva melodramatic, brutal și neobișnuit îți capta atenția.

Silueta flamboaiantă a unei fete.”

7. Secretele din Strada Portului de Ann Cleves

Margaret Krukowski este înjunghiată într-un vagon supraaglomerat de metrou în Newcastle. Din întâmplare, în acelaşi vagon se afla şi sergentul de poliţie Joe Ashworth împreună cu fiica lui, Jessie. Și nimeni nu a observat nimic, până când Jessie a remarcat că toate lumea coborâse, iar doamna cea elegantă stătea nemișcată la locul ei.

Voi ce cărți cu crime săvârșite în locuri neașteptate ne recomandați?

Publicitate

2 gânduri despre „7 cărți cu crime care s-au întâmplat în locuri neașteptate

  1. În Origin a lui Dan Brown, mi s- a părut interesant locul asasinatului milionarului și cercetătorului Edmond Kirsch și anume în Muzeul de Artă modernă din Bilbao, în timpul unei conferințe (mult așteptate), în fața a sute de persoane prezente acolo

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.