Jurnal de marketing: 3 februarie 2021

jurnal-marketing

  • Coca-Cola cu gust de cafea sau cafea cu gust de Cola?
  • PepsiCo și Beyond Meat își unesc forțele pentru a produce și lansa pe piață gustări și băuturi pe bază de proteine vegetale
  • Barilla și Spotify te ajută să gătești pastele exact atâta timp cât e necesar

1. Pe piața cafelei îmbuteliate în cutii de diverse forme și materiale (așa-numitele doze) se găsesc deja mai mulți jucători importanți. Așa încât compania Coca-Cola nu avea nevoie să devină unul în plus. Și nici nu este, Coke-coffee nu seamănă cu nimic din ce poate fi găsit azi pe piață. Nu este o (altă) cafea îmbuteliată, ci un hibrid între aroma deja familiară de Coca-Cola și cafeaua de dimineață.

Coca-Cola cu cafea
Sursa foto

Sips like a Coke, finishes like a coffee. (La început, Coke, iar la sfârșit, cafea.) Acesta este sloganul care descrie, în opinia reprezentanților companiei, cel mai bine noul produs. Sloganul a fost ideea unui consumator care a participat la un focus-grup.

Nu doar sloganul este unul foarte inspirat, ci chiar denumirea noului produs, Coca-Cola cu cafea (Coca-Cola with Coffee). Mai simplu și mai ușor de înțeles de atât nu se poate.

Mai rămâne întrebarea: dacă nu e nici Coke, nici cafea, când e momentul cel mai potrivit să fie consumată? Pe la ora 3 după-amiază, ne sfătuiesc reprezentanții companiei, fiindcă are dee două ori mai multă cafeină decât Coca-Cola, dar mai puțină decât un pahar de cafea de la Starbucks.

Nu știu voi, dar eu una de-abia aștept să gust noua băutură de la Coca-Cola!

2. Compania PepsiCo. se alătură Beyond Meat (și viceversa) în încercarea de a cuceri noi segmente de piață, mai exact consumatorii vegetarieni. Pe măsură ce produsele pe bază de proteine din plante se bucură de tot mai multă popularitate, tot mai multe companii încearcă să intre pe această piață, foarte ofertantă la momentul actual.

Beyond Meat

Beyond Meat este o companie care oferă deja mai multe alternative la carnea de porc sau de vită și, prin acest parteneriat cu PepsiCo. va avea la dispoziție instrumentele globale de marketing și de distribuție ale acesteia. Pe partea cealaltă, PepsiCo. are posibilitatea să câștige o parte din piața produselor vegetale. Produse care nu se adresează doar vegetarienilor. Eu, de exemplu, consum cu plăcere burgeri vegetali sau falafel vegetal, fără să fiu vegetariană. Nu este, de altfel, pentru prima dată când PepsicoCo. încheie astfel de parteneriate cu scopul atragerii unor segmente de consumatori – cel mai cunoscut este, probabil, cel cu Strabucks.

3. Barilla a creat liste de melodii pe Spotify care durează exact atâta timp cât e nevoie să gătești pastele (timp diferit, listă diferită pentru fiecare tip de paste). De exemplu, Timeless Emotion Fusilli, Moody Day Linguine, Boom Bap Fusilli, Pleasant Melancholy Penne, etc.

Barilla

Deși pastele par foarte simplu de preparat, nu trebuie să uităm că timpul de gătire e cel mai important. Dacă le lăsăm prea mult să fiarbă, vom obține probabil un piureu de paste, iar dacă le oprim din fiert prea repede, vor simți gustul unor bucăți rămase prea crocante.

Ca să nu se mai întâmple asta, putem folosi listele muzicale create de Barilla pe Spotify. Când apa din oală a ajuns la temperatura de fierbere, adăugăm pastele, pornim muzica din lista sugerată pentru tipul respectiv de paste și le lăsăm să fiarbă exact atâta timp cât durează muzica.

Listele au diverse genuri muzicale, de la pop. la hip-hop și indie, toate în interpretarea unor artiști italieni.

Cam astea au fost noutățile din marketing săptămâna aceasta. Să auzim numai de bine!

2 gânduri despre „Jurnal de marketing: 3 februarie 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.