Jurnal de marketing: 27 ianuarie 2021

jurnal-marketing

  • Netflix a depășit 200 de milioane de abonați, la sfârșitul anului 2020

  • Kraft Heinz a verificat notorietatea ketchup-ului Heinz printr-o metodă originală

  • Unilever se angajează în combaterea efectelor schimbărilor climatice și ale inechităților sociale

1. Netflix a depășit 200 de milioane de abonați, cu 37 de milioane doar în 2020 (un record anual absolut). Nici nu e  de mirare, având în vedere că, din cauza pandemiei, tot mai mulți oameni au fost nevoiți să caute (și să găsească) surse de divertisment la domiciliu.

Creșterea continuă a numărului abonaților Netflix este cu atât mai remarcabilă cu cât vine pe fondul apariției unor concurenți puternici, care nu existau în urmă cu un an, cum ar fi Disney + de la Walt Disney Co., Apple TV + de la Apple Inc., HBO Max de la AT&T Inc.

Netflix

În timp ce majoritatea rețelelor de televiziune și-au lăsat abonații fără producțiile originale din cauza pandemiei de Coronavirus, Netflix a anunțat că are în post-producție sau gata de lansare pe platformă peste 500 de titluri.

Printre filmele și serialele care au perfomat cel mai bine pe platformă (inclusiv financiar) se numără serialul de ficțiune istorică Bridgerton, sezonul patru din serialul The Crown, miniseria The Queen’s Gambit și filmul The Midnight Sky. Unul dintre cele mai populare programe de pe platformă este și drama franceză Lupin. Mă bucur să constat că toate sunt salvate pe lista mea, mai puțin The Crown, ep care l-am văzut imediat ce a apărut.

Pentru a sărbători cum se cuvine depășirea numărului de 200 de milioane de abonați, fiecare angajat a primit din partea companiei o sticlă de șampanie și confetti. Foarte frumos gest, ar putea să-l facă și alîi angajatori.

2. Compania Kraft Heinz Canada, inspirată de un experiment global în care oamenilor li s-a cerut să deseneze ketchup, au desenat, din memorie, o sticlă de ketchup Heinz. Kraft Heinz Canada a solicitat celor care doresc să-și vadă desenul pe o etichetă personalizată să trimită desenele pe un site, până la 31 ianuarie 2021. Vor fi desemnați 250 de câștigători, care vor primi din partea companiei ketchup personalizat în care pe etichetă apare desenul propriu. În plus, etichetele personailzate vor fi prezentate într-o ediție limitată de ketchup Heinz și vor fi expuse public pe panorui digitale.

Heinz campanie
Sursa foto: Kraft Heinz Canada

Sloganul sub care se desfășoară campania este: „Am rugat oamenii să deseneze ketchup. Ei au desenat Heinz”.

Ce urmărește Kraft Heinz Canada cu această campanie amuzantă? În primul rând, atragerea consumatorilor, pe fondul scăderii vânzărilor înregistrate în Canada; colectarea datelor primare ale consumatorilor (adresa de e-mail); reconstruirea imaginii mărcii.

Nu este prima dată când Kraft Heinz implică consumatorii în campaniile sale, au mai fost și altele derulate pe rețelele de socializare.

3. Gigantul bunurilor de larg consum Unilever are un plan ambițios pentru combaterea celor două probleme pe care le consideră cele mai mari amenințări pentru societate: schimbările climetice și inechitățile sociale. În acest sens, compania a anunțat că se va concentra pe următoarele domenii: parteneri externi care oferă angajaților lor un salariu (pentru combaterea exploatării forței de muncă), creșterea resurselor financiare alocate furnizorilor deținuți sau administrați de persoane din grupurile defavorizate și reprezentarea unor grupuri de persoane cât mai diversficiate în campaniile publicitare, atât în fața camerei cât și în producție.

Unilever logo
Sursa foto

Compania a intensificat, în 2020, utilizarea plasticului reciclat post-consum la aproximativ 75.000 de tone, adică peste 10% din amprenta de plastic a Unilever. De asemenea, Unilever a lansat noi inovații pentru a reduce utilizarea plasticului, de exemplu, recipiente de înghețată reciclabile pe bază de hârtie și a continuat să testeze noile modele de ambalaje reutilizabile și cu reumplere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.