Jurnal de marketing – 29 decembrie 2020

jurnal-marketing

Panoul publicitar care îți dezinfectează telefonul

Compania finlandeză cu activitate în domeniul medical Terveystalo a instalat în mai multe locații cu trafic mare (cât de mare poate fi în vremuri de pandemie) panouri publicitare care dezinfectează telefonul trecătorilor (cel mai murdar lucru pe care îl au asupra lor).

panou-publicitar
Sursa foto

Tot ce trebuie să facă este să-l introducă printr-o fantă și să aștepte 15 secunde ca acesta să fie dezinfectat cu raze UV. În vremuri în care toată lumea ne bombardează cu mesaje de tipul „suntem alături de tine”, compania finlandeză chiar a trecut la fapte, nu doar la vorbe, și e alături de oameni, sau cel puțin de telefoanele lor.

Probabil cel mai bun spot TV în vremuri de pandemie (până acum)

Reclama difuzată de Nike, sub sloganul „You can’t stop us” este, probabil, cel mai bun spot publicitar difuzat până acum de la începutul pandemiei. Dacă-l priviți, nu cred că mai e nevoie de nicio explicație pentru această afirmație.

În afară de efectul social puternic, spotul este practic o minune a editării video. Editorii lui au vizionat 4000 de secvențe cu acțiuni sportive, din care au ales 72, pe care le-au transformat în 36 de secvențe cu ecranul divizat, în  care personajele din cele două părți ale ecranului par să devină unul singur.

Începe o nouă eră a snack-urilor 3D

Doritos, o marcă a companiei PepsiCo. a readus pe piață snack-urile în formă de con, lansate în 1998 și retrase la mijlocul anilor 2000.

doritos3D
Sursa foto

Doritos 3D Crunch va fi în magazine în două variante: Doritos 3D Spicy Ranch și Doritos 3D Chili Cheese Nacho. Ceea ce este incitant, e că nu doar a fost readus la viață originalul, ci el a fost dezvoltat, astfel încât să corespundă gustului unei noi generații. Doritos împușcă astfel doi iepuri deodată: atât generația milenialilor cât și generația Z.

Doritos colaborează cu actrița Ali Landry (la fel ca la lansarea din 1998, de la Super Bowl), care, în 28 decembrie (adică ieri, ziua când au apărut în magazine chipsurile Doritos 3D Crunch) a lansat o provocare pe TikTok solicitând oamenilor să creeze videoclipuri cu ei prinzând cu gura un chip Dorito 3D Crunch „în cele mai îndrăznețe moduri posibile” și să le posteze pe rețeaua de socializare, cu hashtag-ul #Doritos3DChallenge. Cine îndrăznește să răspundă provocării?

5 gânduri despre „Jurnal de marketing – 29 decembrie 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.