Ce cărți n-ați terminat de citit niciodată? Doar un sondaj de opinie

Asta-i întrebarea (vorba poetului :)) pe care am pus-o prietenilor de pe pagina de Facebook a blogului. Și am primit diverse răspunsuri, pe care o să vi le arăt astăzi. Nu sub forma unei enumerări, ci într-un poll, în care vă invit să votați și voi cartea pe care n-ați reușit s-o terminați de citit niciodată și, de ce nu, poate să adăugați alte titluri la listă.

În ce privește răspunsul meu la această întrebare, e surprinzător doar pentru cei nou veniți pe blog, fiindcă am mai scris despre asta. De exemplu, aici. Deci, o carte pe carte n-am reușit s-o termin niciodată (ca să fiu sinceră, am abandonat-o cu mult înainte de final) este celebra Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez. Mai mult decât atât, asta a fost prima și ultima carte de mult-lăudatul Marquez de care m-am apucat vreodată. Dacă simțiți neapărat nevoia să aruncați cu roșii sau cu ouă (sau ce-o mai fi rămas de la festinul de Crăciun) în direcția mea, sunteți liberi s-o faceți. Dar poate ar fi mai productiv să mă convingeți de ce greșesc. Pentru că eu nu cred că gusturile nu se discută. Eventual nu se judecă, dar de discutat, de ce nu?

Să nu mai lungesc vorba și să vă arăt titlurile de cărți neterminate:

La opţiunea Other, puteţi sā adăugaţi un titlu de carte care nu apare în listă.

O privire superficială la lista asta mă duce la concluzia că sunt doar titluri „grele” care au creat, cu siguranță, mari așteptări cititorilor, atunci când s-au apucat de ele.

Sunt curioasă ce titluri o să mai adăugați pe listă! Hai cu votul! Nici măcar nu trebuie să ieșiți din casă pentru asta :).

2 gânduri despre „Ce cărți n-ați terminat de citit niciodată? Doar un sondaj de opinie

  1. Idiotul!!!! Dar sunt și cărți de care nu m-am atins din lista ta, gen Shogun, Numele trandafirului, Maestrul și Margareta și Demonii. Nu cred că statutul de carte clasică aduce cu sine obligativitatea lecturii pentru a fi considerat un cititor cult. Până la urmă sunt gusturi și gusturi.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.