Şcoala online – episodul 1

Până şi laptopul s-a săturat

Azi aveam programat un test de evaluare la o clasă a X-a. Ca de obicei, am pornit laptopul să pregătesc întâlnirea pe Meet. Ioc. Pauză. Nimic. L-am gâdilat, l-am mângâiat, am vorbit frumos cu el. Nimic. Ca un catâr încăpăţânat, nu dădea niciun semn că vrea să colaboreze cu mine. Cred că până şi device-urile au obosit de atâta şcoală online.

Simt că senzația „panica ne cuprinde” e pe undeva, pe-aproape, așa că dau fuga pe telefon, descarc aplicaţia Meet, pornesc întâlnirea, după care îmi dau seama că, pe Meet, nu pot fi şi pe Meet şi pe Google Classroom simultan. Sau poate că pot, dar în clipa aia nu mă ducea mintea şi nici timp de încercări nu era.

Intru pe Facebook (cum ar fi viața noastră fără Fb?), le scriu că întâlnirea video se anulează şi să intre direct pe Classroom. Distribui testul și mă pun pe așteptat rezultatele.

Văd că cineva din clasă îmi trimite pe Facebook un printscreen cu Test 3 și instrucțiunile de rigoare. Scriu „Da”. Câțiva răspund și ei „Da”. Altcineva trimite un printscreen cu aceași imagine. Între timp, încep să-mi scrie că nu este atașament. Adică răspundeți la întrebările din atașament, dar testul un’ să fie? un’ să fie? vorba unuia mai mucalit. Ideea cu printscreen-urile era că „doamna, ați uitat să vârâți testul”, cum ar veni. Da’ babeta fiind chioară, ce să facă? Scrie „Da”, ca răspuns la imagine. :)))

Și ca să fie hazul complet, îmi scrie unul „Eu nu pot să deschid testul, așa că l-am făcut pe caiet”. Întrebare-ntrebătoare: „Dacă nu poți deschide testul de unde știi întrebările?”. Ghici, ghicitoarea mea! „Mi-a trimis un coleg poză cu testul”. Îl întreb „Cu răspunsuri cu tot?”. Deocamdată nu mi-a răspuns. 🙂

Dar totul e bine când se termină cu bine, testul l-am dat, note mari am luat (mai puțin pe caiet, că platformei nu-i prea plac caietele, din câte se vede), noi să fim sănătoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.