3 cărţi de la Carusel Books pentru cititorii 8+

La început a fost coperta. Pentru fiecare dintre cele trei cărţi, care mi-au plăcut foarte mult chiar din clipa în care le-am desfăcut din coletul în care au venit. Abia apoi a venit povestea.  Una pentru cititorii 8+, categorie în care m-am încadrat cu lejeritate :).

Fulgerele m-au gonit acasă de Amber Lee Dodd – o carte cu mistere

Amber Lee Dodd, autoarea volumului, predă scrierea creativă, a locuit o vreme într-un castel din Scoția și are centura albastră la kickboxing.

Fulgerele m-au gonit acasă este povestea Ameliei Hester McLeod, care poartă numele a două exploratoare celebre, Amelia Earhart și Lady Hester Stanhope și locuiește pe o insulă aflată chiar sun Steaua Nordului. Ea suferă de dislexie și încearcă să facă față atât problemelor familiale cât și a celor de la școală. Cele familiale sunt cauzate de un tată apatic și un bunic care pare convins că Ameliei i se va întâmpla ceva groaznic, iar cele de la școală de agresivitatea unei colege.

În ziua când a împlinit 11 ani, Amelia, îndemnată de tatăl ei, și-a pus o dorință secretă. o furtună se dezlănțuie pe neașteptate și un pericol iminent amenință insula. Amelia dispare și apare brusc în diverse locuri de pe insulă unde găsește indicii cu ajutorul cărora încearcă să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui, locul în care-și pusese dorința secretă.

Bilă albă: scurtele biografii ale exploratoarelor pe care Amelia le ia drept model.

Pog – străjerul casei de Padraig Kenny – o carte despre lupta dintre bine și rău

Este o poveste emoționantă care spune povestea lui Penny și David, care, rămași orfani de mamă, se mută împreună cu tatăl lor, în casa părintească a mamei. O casă veche în pădure, plină de zgomote ciudate și de lucruri care par să prindă viață noaptea.

Din fericire pentru cei doi, o creatură blănoasă, dar simpatică se ascunde în mansardă, creatură care va deveni repede aliatul și prietenul lor, dar și un personaj preferat al micilor (sau mai marilor) cititori.

O poveste care te face să râzi, dar te și întristează uneori, o lectură foarte frumoasă pentru copii și nu numai.

Bilă albă: stilul de scriere al autorului.

Twister de Juliette Forrest – o carte pentru copiii curajoși

O aventură palpitantă, cu o eroină fantastică și un personaj diabolic. Aventura mai include un tată dispărut, o vrăjitoare care trăiește în Codrul Urlător și un colier magic. O poveste minunată, magică, dar și înfricoșătoare, în același timp.

O carte recomandată copiilor curajoși, dornici să o însoțească pe Twister în călătoria ei plină de magie.

Bila albă: personajul principal, Twister, curajoasă, curiaosă și rebelă.

Cărțile pot fi găsite pe site-ul Editurii Carusel Books, dar și la Librăria Corina din Arad.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.