Două cărticele frumoase pentru copii de la Editura Carusel Books

Primul gând care mi-a venit în minte când am dat cu ochii de ele, a fost: Vai, cât sunt de frumoase! Și gândul ăsta nu m-a părăsit până le-am terminat de citit, după care le-am luat din nou la răsfoit, doar ca să mă uit la poze, atât de mult mi-au plăcut.

Amândouă cărticelele – le spun așa pentru că nu sunt cărți de mari dimensiuni, au un text scurt, clar și pe înțelesul copiilor mici, cărora, de altfel, li se adresează – au ca personaje principale un băiețel de trei ani, Felix, și un ursuleț de pluș, Gustav. Iar ilustrațiile sunt, pur și simplu, minunate și fac tot farmecul cărților. Dacă toate cărțile pentru copii ar fi așa frumoase, cred că mai mulți copii ar prinde drag de citit.

Felix și Gustav merg la grădiniță de Katarzyna Kozłowska, cu ilustrații de Marianna Schoett

Felix este un băiețel care are trei ani și se pregătește, împreună cu părinții lui, să meargă, pentru prima dată, la grădință. Totul pare o mare și interesantă aventură, așa că ia cu el un prieten de nădejde, pe ursulețul de pluș Gustav.

Într-un limbaj simplu, pe înțelesul unui copil de trei ani, acesta află, printr-o lectură plăcută, ce îl așteaptă la grădiniță și cum trebuie să se comporte acolo.

Felix și Gustav învață bunele maniere de Katarzyna Kozłowska, cu ilustrații de Marianna Schoett

Felix are ocazia să învețe Codul preșcolarului și cât de importante sunt cuvintele te rog, mulțumesc, sau scuze. Mi-a plăcut că fiecare paragraf se încheie cu o întrebare pe tema respectivă adresată, chipurile, ursulețului Gustav. Aceste întrebări pot fi un bun prilej de discuții cu micul ascultător al cărții. Un fel de feedback de la acesta, dacă doriți. De exemplu: Gustav, tu cum îți saluți prietenii?

Despre Carusel Books, editura pe site-ul căreia puteți comanda cărțile, n-o să vă spun mai mult decât spun chiar ei:

Cărțile ne formează, ne educă, ne bucură sau ne întristează și, cel mai important, ne provoacă să gândim. Plecând de la ideea că viața este un carusel, iar cărțile sunt călușei care ne poartă în sus și-n jos și de jur-împrejur, am lansat Carusel Books, un imprint al Carusel Multimedia, cu scopul de a vă oferi cât mai multe motive pentru a vă abona la caruselul lecturii.

Mi-a plăcut mult, așa că am simțit nevoia să împărtășesc și cu voi. Cât despre cărticele, abia aștept să le vadă Mara, sunt sigură că va fi foarte încântată. La doi ani și patru luni, e deja tare pasionată de cărți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.