Amețitor ca vinul de Nora Roberts – kit de lectură

Aș fi putut, probabil, să-i spun book box, fiindcă am observat că e la modă chestia asta. După ce m-am gândit mai bine, am optat pentru kit de lectură, adică o trusă/un echipament/un ansamblu de lucruri care să te introducă mai bine în atmosfera cărții. Fiindcă orice carte se citește mai bine dacă-i simți atmosfera. Poate că o să devină o rubrică, asta cu kitul de lectură, rămâne de văzut. Deocamdată, vă prezint kitul pe care l-am imaginat pentru romanul Amețitor ca vinul de Nora Roberts.

Câte ceva despre carte

Ei bine, e o carte care m-a surprins foarte plăcut, trebuie să recunosc. Am ignorat-o ani la rând, nu i-am aruncat nici măcar o privire, după ce am cumpărat-o dintr-un instinct, din curiozitatea de a vedea ce mai e și cu cărțile Norei Roberts, pe care toată lumea părea că le citea, la un moment dat. Tot din același motiv am ignorat-o mai apoi, prea erau mainstream, așa că am abandonat-o pe un raft în bibliotecă. M-am oprit la ea acum pentru că, după o perioadă epuizantă, simțeam nevoia unei lecturi ușoare, care să nu mă solicite prea mult, fie ea și Nora Roberts. Și exact asta am obținut, o carte ușor de citit, fără a fi deloc siropoasă, așa cum dă impresia, dacă o judecăm după aspect, un roman despre familie, devotament, iubire, podgorii, crame, dar și un roman despre afaceri sau morți neașteptate. Suficient ca să vă stârnesc interesul?

O să spun că romanul merită o prezentare mult mai bună decât ediția asta ieftină, numai bună s-o abandonezi pe bancheta unui tren, atunci aiu ajuns la destinație. Și merită, cu siguranță, o redactare mai bună, dar asta e o altă discuție.

Kitul de lectură

Evident că vinul fiind un fel de personaj principal al romanului, la pièce de résistance a kitului nu poate fi decât o sticlă de vin. Fiindcă e vară, am ales un rose răcoritor din California, dar puteți alege orice vin preferați. Cu condiția să nu fie Merlot, fiindcă, în roman, nu a fost de bun augur pentru unii care l-au consumat.

Lângă vinul rose, cred că merg foarte bine niște biscotti italieni, care să sugereze originea familiei Giambelli, ai cărei membri sunt protagoniștii acțiunii. Acțiune care se desfășoară în zona San Francisco, acolo unde sunt podgoriile Giambelli-MacMillan, dar și în oraș, unde se află sediul american al companiei, așa că Golden Gate Bridge este mai mult decât binevenit în kitul nostru, fie el și sub forma unui magnet adus chiar din San Francisco.

Și fiindcă e, până la urmă, un roman de dragoste, nu puteau lipsi din peisaj, adică din kit, lumânările, care să adauge doze necesară de romantism.

Voi ce ați adăuga în kitul de lectură?

4 gânduri despre „Amețitor ca vinul de Nora Roberts – kit de lectură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.