Calendar: 25 iunie

1533 – A murit Mary Tudor, fiică, soră, soție de rege și bunică de regină. A fost al cincilea copil al regelui Angliei Henry al VII-lea și al reginei Elisabeth de York, sora lui Henry al VIII-lea și soția regelui Franței, Ludovic al XII-lea. După moartea acestuia, s-a căsătorit cu Charles Brandon, duce de Suffolk, unul dintre apropiații lui Henry al VIII-lea. Cu toate acestea, inițial, regele nu a aprbat căsătoria celor doi, aceasta fiind celebrată în secret. Până la urmă, Henry și-a iertat sora, nu înainte de a percepe o sumă consistentă de la cei doi îndrăgostiți. Mary Tudor și Charles Brandon au avut patru copii, printre care s-a numărat Lady Frances Brandon, care a devenit mama celei care a rămas în istorie ca Regina celor 9 zile, Lady Jane Grey.

1678 – Venețianca Elena Cornaro Piscopia a fost prima femeie din lume care a obținut titlul de doctor în filozofie, când a absolvit Universitatea din Padova.

1852 – S-a născut Antonio Gaudi (d.1926), arhitectul catalan, devenit celebru pentru operele sale care au adus orașului Barcelona o notă de originalitate și. multă faimă. Odată cu ele și mulți turiști, prea mulți, după părerea localnicilor. Printre ele se numără Casa Mila, Palatul Güell (înscris în patrimoniul UNESCO), Parcul Güell și încă neterminata Sagrada Familia.

1910 – A avut loc la Paris premierea baletului Pasărea de foc de Igor Stravinski.

1947 – A fost publicat Jurnalul unei tinere fete, cunoscut mai apoi ca Jurnalul Annei Frank. Jurnalul pe care Anna Frank l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam este considerat un document istoric al Holocaustului, iar casa din Amsterdam în care a locuit și a stat ascunsă familia Annei Frank este astăzi unul dintre cele mai vizitate muzee din oraș. Iar dacă vrei s-o vezi, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să aștepți la o coadă impresionantă.

Recomandări de lectură:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.