Hai să sprijinim micile afaceri locale!

Fiecare dintre noi avem mici – sau mai mari – plăceri, pe care le satisfacem adesea cu ajutorul micilor afaceri locale. Fie că e vorba de cafeneaua din colţul străzii, de florăria din cartier sau de mica librărie, toate au acum şi vor avea şi mai mult, de suferit. Ca noi toţi, de altfel. Şi nu putem trece prin asta decât dacă dăm dovadă de solidaritate.

Iar dacă vrem să ne regăsim bucuriile şi după ce toate astea se vor fi sfārşit, cred că e bine să facem ceva, cât de puţin, ca asta să fie posibil.

Ce am de gând să fac eu? N-am o cafenea preferată, dacă n-o pun la socoteală pe cea de acasă, dar am două pasiuni – lectura şi călătoriile – pentru satisfacerea cărora am mereu aproape prieteni de nădejde, pe care mă pot baza oricând: librăria Corina şi agenţia de turism Discover Turism.

Pentru că librăria îţi trimite acasă cărţile dorite, în valoare de minim 120 lei, cu transport gratuit, am făcut o comandă şi acum aştept să apară. Unii comandă online alimente, eu am comandat cărţi 🙂. Foarte utile, având în vedere că mai avem mult de stat ín casă, după câte se pare.

Acum nu e deloc timpul călătoriilor, dar va veni cândva, aşa că am de gând să valorific voucherele din alte vremuri mai bune şi o să achiziţionez o vacanţă pentru 2021. Agentul meu de turism preferat zice că e mai sigur aşa. Și până acum nu m-a dezamăgit niciodată.

Cred că fiecare putem face gesturi mici dacă vrem să avem şi în viitor bucurii mari!

Care e afacerea ta preferată şi ce poţi să faci pentru ea azi, ca ea să facă pentru tine mâine?

2 gânduri despre „Hai să sprijinim micile afaceri locale!

  1. Cu fiecare gest pe care îl facem, cu fiecare gând pe care îl așternem pe ecran, ne exprimăm de fapt speranța că, la un moment dat, se va găsi cineva care să ne aprecieze.

    Azi le suntem recunoscători celor care ne oferă, în apropiere de casă, serviciile de care avem nevoie. Un astfel de exemplu este medicul veterinar care și-a exprimat disponibilitatea de a deschide cabinetul, la cerere, pentru prietenii noștri… din lumea celor care nu cuvântă.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.