Cum se adaptează unele companii crizei cauzate de Coronavirus

Cu toţii suntem de acord că virusul Corona a declanşat nu doar o pandemie sanitară ci şi o criză majoră în economie. Aşa că firmele, la fel ca oamenii, sunt nevoite să facă faţă provocării cum se pricep şi ele mai bine.

Aici la noi, la colonia mioritică, deocamdată nu auzim decât văicăreli. Statul să ne dea, statul să ne facă. Şi nu e decât începutul!

Intre timp, pe alte meleaguri, firmele ştiu că au şi o responsabilitate socială, aşa că şi-au adaptat activitatea, care cum au putut.

Uite aici câteva exemple:

Louis Vuitton a anunţat că va folosi liniile sale de producţie pentru cosmetice ca să fabrice dezinfectante. Cu ocazia asta împuşcă doi iepuri deodată: răspunde unei nevoi acute pe piaţă şi-şi creşte vânzările.

Publicaţia, în print şi online, Time Out New-York s-a rebranduit în Time In New-York, pentru a încuraja distanţarea socială recomandată. La fel a procedat şi Time Out London.

Iceland, un lanț de supermagazine britanice a prelungit orarul de funcţionare  al magazinelor, așa încât deschid cu o oră mai devreme, ca să le permită persoanelor în vârstă să-şi facă în linişte cumpărăturile, rugându-şi totodată clienţii care nu se încadrează în grupul-ţintă respectiv să respecte „ora pensionarilor”. Iţi poţi imagina cum ar funcţiona asta pe la noi? Eu nu.

Producătorul de bere Guinness a transmis de St.Patrick’s Day, un mesaj puternic într-un clip publicitar: Nu mergem nicăieri!

La noi, companiile par să aibă alte preocupări. Au fost mult mai active cu ocazia neinspiratului referendum pentru familie. Acum unii sunt neliniştiţi că nu a aflat toată lumea de conţinutul zero în zahăr a unei băuturi. Alţii ne povestesc cum lucrează ei de acasă, îndemnând, totodată, lumea să comande cărţi, de parcă plimbarea cărţilor prin ţară ar fi cel mai potrivit lucru acum.

Dacă ai vreun exemplu de responsabilitate socială a unei firme româneşti, hai să-l facem cunoscut! Chestia cu „am preferat discreţia” chiar nu merge. De exemplu, cum poţi determina lumea să stea acasă dacă faci asta discret?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.