Jurnal de arădean #3

Nu ştiu cine i-a învăţat pe cei de la Profi, cel puţin la cel de lângă Teatru, să facă hot-dog, că tare prost a mai făcut-o! Procedura lor pare că zice aşa: se ia cornul gata găurit, se spârcâie cu multă generozitate muştar, după care se îndeasă în el preparatul din carne cu nume de origine germană (cum se articulează corect crenwurst?), se ambalează şi se înmânează clientului.

Toate bune şi frumoase până te apuci să-l mănânci. Cam trei sferturi n-are nici urmă de muştar, după care mănânci muştar, mult muştar, cu pâine. Vorba vine mănânci, fiindcă numai comestibilă nu e chestia aia. Iar dacă vrei să te dai şmecher şi să muşti alternativ şi de la un colţ şi de la celălalt, nu uita de legea gravitaţiei, dacă nu vrei să afle toate lumea de ce meniu ai avut parte. Mie nu mi-a plăcut prea mult fizica în liceu, așa că m-am ales cu o „hartă” de toată frumusețea pe bluză.

Apropo de Profi de la Teatru, cred că doamna de la casa de marcat vrea să-și testeze imunitatea la diverși viruși, din moment ce simte nevoia să seajuteîn numărarea bancnotelor și de limbă, nu doar de degete. Sigur, poți plăti cu cardul, dar n-ai rezolvat nimic, din moment ce oricum pune mâna pe toate alimentele :(.

Ca să fie tacâmul complet, că tot am vorbit de mâncare, am urcat în tramvai. Călătoria cu tramvaiul e, în Arad, o adevărată aventură. Dacă nu ai noroc să nimerești un Imperio, ai toate șansele să călătorești într-o „conservă” ruginită, mega aglomerată, mizerabilă. Dacă ești super-norocos, poți chiar nimeri un tramvai în care plouă. Cu siguranță, fondul sonor e asigurat. De obicei, ai parte de emisiunile Europa FM, cu care CTP Arad pare că are un contract de difuzare. Sau asta, sau vatmanii sunt mari fani și nu vor să piardă nicio secundă din emisiunile politice de la radio. N-am înțeles însă de ce trebuie să le asculte și călătorii, pe banii lor. Da, știu, s-au inventat căștile, dar n-ar putea să le poarte ei? În afară de Europa FM, vatmanii arădeni de pe „conserve” mai au două mari pasiuni: circulă cu viteză, de zici că transportă cartofi, nu oameni, și claxonează cu o energie demnă de o cauză mai bună.

Afară plouă. Vreme de citit Bacovia. Că pe afară nu e de circulat. Apropo de ploaie, știți unde pot să fac un curs de levitație, că altfel n-ai cum să circuli dacă ești trotuarist?

2 gânduri despre „Jurnal de arădean #3

  1. Nu știu dacă ajută, dar nici vecinii de mai la sud nu o duc bine. La Timișoara probabil se va ajunge la uniforma de pieton: cizme de pescar și costume hazmat. Nu de alta dar nu ai nici o altă șansă să rămâi reeeeeelativ curat după o escapadă în oraș. Asta desigur e cea mai mică problemă a ta pentru ca sunt șanse destul de mari să nu mai ajungi niciunde. E o modă să mori călcat de mașină pe trecerea de pieton. Și că tot vorbim de tramvaie…. Timișoara are in planul de dezvoltare nu numai autostrada în oraș ci și educarea în fizică cuantică a cetățenilor. Începe prin lecții de relativitate temporală. De exemplu, tu poți să juri că stai de jumatate – patruzeci de minute după tramvai sau autobuz, dar panoul afișează de când ai ajuns tu în stație că transportul tău ajunge în „1 min.” 😊 Si ca să facem educație până la capăt, ne antrenăm și în dezbatere și argumentare pentru că trebuie să explici mai apoi șefului care-i treaba cu întârzierile tale.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.