România amuzantă

Unii îi spun România normală. Alţii, mai pretenţioşi, cred în România educată. Mie, în ultimul timp, mi se pare din ce în ce mai amuzantă.

România normală?

1. Premierul desemnat caută voturi împotriva guvernului copy-paste.

2. Oameni care, în urmă cu câteva luni, pretindeau că nu pot creşte salariile  fiindcă nu e de unde, sunt acum uimiţi că nu le-a crescut leafa (mai pe modul silenţios, aşa, totuşi).

3. Doamna Vulpiţa şi domnul Sotz au fost în parlament, la comisia de agricultură.

4. Televiziunile de ştiri titrează nu doar Breaking news sau News alert, ci, mai nou, Headlines, ca să fie mai clar pentru toată lumea. Inclusiv pentru tanti Mia de la trei.

5. Televiziunea publică nu se lasă mai prejos şi difuzează emisiunea Discover Romania. Cred că Descoperă România suna ca prea de la ţară, vorba unei reclame.

6. Există un proiect (presupun că în Parlament) prin care jurnaliștii (ce s-o mai fi înțelegând și prin asta în România!) să fei scutiți de plata impozitului pe salariu și pe drepturi de autor. Dacă studenții circulă gratis cu trenul, jurnaliștii de ce să nu stea și ei cu mâna întinsă la statul pe care cei mai mulți dintre ei l-ar dori retras de peste tot, mai ales din economie.

România educată? 

1. Un fost ministru al educaţiei slobozeşte pe net nişte invective la adresa unui cetăţean, de ai putea crede că ai nimerit pe pagina unuia cu două clase ca trenul.

2. Unul, cică jurnalist şi scriitor, o face paţachină pe una bătută măr de iubit şi îi zice că ea nici măcar n-ar avea dreptul să sune după ajutor la 112.

3. …uia a fost ridicată la rang de opinie politică. Se pare că doar când o dai, nu şi când o iei.

4. Influenceri de pe net (de unde altundeva?) ameninţă, n-am înţeles pe cine, că fug din ţară dacă li se ia liberul arbitru şi sunt obligaţi să se vaccineze. După care o dau cu karma and stuff.

5. De departe, cea mai tare știre a zilei (deși se pare că e veche de juma’ de an, dar nu știu unde a stat ascunsă atâta vreme) mi s-a părut aia că zece edituri (private!) au dat în judecată o bibliotecă (privată și ea!) pentru concurență neloială. Cică. dacă oamenii împrumută cărți, nu mai sunt interesați să le cumpere. Și mai sunt nemulțumiți editorii că biblioteca cu pricina cumpără de la librării cărțile, nu direct de la edituri. De parcă la librării cărțile au aterizat cu sprijinul Sfântului Duh, nu au fost cumpărate tot de la edituri. Ceva mai tare #dedreapta n-am auzit demult. Sunt curioasă cum se va termina totul.

România normală? Depinde ce înțelege fiecare prin asta. România educată? Cu cel mai mic consum de produse de igienă din Europa? Cu recordul la analfabeți funcțional? Greu de pretins. România amuzantă? O, da. Mi-am refăcut stocul de pop-corn și m-am așezat comod în primul rând.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.