Întrebări crăciunești

N-am mai făcut demult o aroganță, așa că m-am gândit că e momentul potrivit să vă provoc la un joc de Crăciun, un așa-numit tag crăciunesc. Mai exact o să formulez  niște întrebări și te provoc să răspunzi la ele. Și de ce e asta o aroganță, probabil că te întrebi? Fiindcă o să și răspund la ele. După modelul eu trag la poartă, eu apăr :). După care, evident, aștept răspunsurile tale, dacă ai chef să ridici mănușa.

Deci, să începem auto-interviul:

1. Ce-ți place mai mult, să faci sau să primești cadouri?

Îmi place să caut pe îndelete cadouri pentru cei dragi, dar, în egală măsură îmi place și să primesc. Cu condiția să fie cadouri inspirate. Nici nu sunt prea pretențioasă, nu?

2. Când desfaci cadourile de Crăciun, în Ajun sau în dimineața de Crăciun?

Dintotdeauna, în Ajun, când ne adunăm cu toții în jurul bradului frumos împodobit, la mine sau la sora mea acasă. S-a întâmplat să fie și la amândouă casele, în aceeași seară :).

3. Când începi să-ți decorezi casa de Crăciun?

De obicei, la început de decembrie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Rând pe rând, ornamentele se insinuează în viața noastră. nu toate deodată, să nu se facă aglomerație :).

4. Bradul tău de Crăciun e natural sau artificial?

Cu ani în urmă, obișnuiam să decorăm un brad natural. Până într-un an, când, pur și simplu, s-a întâmplat să nu  găsim un brad frumos, așa încâtam fost nevoiți să cumpărărm unul artificial. Am fost nevoiți să mergem la Metro, la Timișoara, ca să găsim unul care să ne placă. Dar, asta a fost demult, în secolul trecut (cred). Se pune, deci, că salvez planeta sau nu :))?

brad-craciun

5. Care e cartea ta preferată de Crăciun?

De o bună perioadă de timp, citesc în fiecare an – și încă nu m-am plictisit – o carte pentru copii, Cu cât mai mulți, cu atât mai bine, scrisă de Anne Fine. Cel puțin la fel de mult îmi place însă și Un altfel de Crăciun de John Grisham (deși nu sunt o fană a lui Grisham).

5. Ai un film preferat de Crăciun?

Sunt o mare, mare fană a filmelor de Crăciun. Încep să mă uit la ele încă de la începutul lui noiembrie, când încep să fie difuzate pe Diva. Ca să nu mai zic de filmele și serialele de Crăciun de pe Netflix, așa că e o perioadă tare aglomerată pentru mine. Cărțile, clar, rămân pe un plan mai îndepărtat. Preferatul meu, e, de departe, A Christmas Prince, de pe Netflix – o serie de trei filme, de fapt – poate pentru că au fost fimate în decorul de poveste de la castelul Peleș.

6. Dar un cântec preferat de Crăciun?

Îmi plac mult colindele și ascult atât colinde românești – corul Madrigal e preferatul meu – cât și internaționale. Cântecul care îmi provoacă cele mai multe emoții e Away în the manger, pentru că e un cântec pe care-l cântau  (în duet) fetele mele în copilărie.

7. Ce-ți place cel mai mult de Crăciun?

Că se strânge toată familia acasă, chiar și cei plecați departe de țară. Așa că e un moment pe care-l aștept întotdeauna cu multă nerăbdare.

8. Care e cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-ai primit vreodată?

Asta e o întrebare capcană, cred, și n-aș putea să răsound la ea, fiindcă mi-au plăcut toate cadourile pe care le-am primit șiar fi imposibil să fac un top. În general, nu-mi place să fac topuri, așa că ar fi culmea să încep cu cadourile. Deci, altă întrebare!

9. Dar cel mai neașteptat?

Îmi plac surprizele și cei dragi știu asta, așa că încearcă să mă surprindă mereu. Dacă ar fi să aleg unul, atunci ar fi probabil televizorul deștept pe care ni l-au dăruit copiii într-un an, de Crăciun.

10. Când ai fost copil, ți-ai dorit vreodată un cadou pe care l-au primit frații/surorile tale?

De fapt, da, s-a întâmplat odată să primi – eu și sora mea – pijamale superbe, pufoase, în culori de vis. Doar că visul meu era mov și realitatea roz. Visul meu se afla în mâinile surorii mele. Am avut grijă să negociez un troc ceva mai târziu :).

11. Ce culoare crezi că reprezintă cel mai bine Crăciunul?

Nu cred că poate fi decât roșu, culoarea aleasă cu multă vreme în urmă de compania Coca-Cola pentru îmbrăcămintea lui Moș Crăciun, probabil cea mai inspirată alegere din istoria marketingului.

Sursa foto

12. Dar sunet?

Cel mai reprezentativ cred că este sunetul … liniștii. Căci ce poate fi mai frumos decât Silent Night?

13. Ce-ți place să faci în vacanța de Crăciun?

Ocupația mea preferată e să petrec cât mai mult timp cu cei dragi. Apoi să lenevesc, să mă uit la fime, să admir bradul de Crăciun și să citesc. Cam în ordinea asta.

14. Cine muncește cel mai mult de Crăciun în familia ta?

Cu siguranță, mama care se ocupă – de foarte multă vreme – de aspectele gastronomice ale sărbătorii. Și sper ca tradiția asta să țină cât mai mult și de acum înainte.

15. Ce obicei de Crăciun aștepți cu nerăbdare?

Să-mi trezesc copiii, în dimineața de Ajun, cu melodia corului Madrigal Bună dimineața la Moș Ajun. Anul ăsta, sper că vor fi toți acasă încă din dimineața de Ajun.

Să aveți parte de un Crăciun pe măsura așteptărilor voastre! Dar nu înainte de a răspunde la provocarea mea crăciunească!

2 gânduri despre „Întrebări crăciunești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.