10 romane de ficțiune istorică mai puțin bune

fictiune-istorica

Că romanele din lista de mai jos sunt mai puțin reușite e aprecierea mea, foarte subiectivă, dar sunt sigură că alți cititori le-au apreciat. Așa că te invit să iei alegerile mele sub rezerva subiectivității, așa cum sunt, de altfel toate articolele despre cărți, și nu numai..

1. Regina mătăsurilor de Vanora Bennett

Dacă crezi că o incursiune în lumea comerțului cu mătase nu te interesează, atunci această carte nu e pentru tine.

2. Regina nimănui de Vanora Bennett

O carte cu o acțiune destul de plictisitoare, mai ales în prima parte, și în care mi-a fost imposibil să empatizez cu vreun personaj

3. Rivalități sângeroase la curtea Tudorilor de Brandy Purdy

Povestea celor trei surori Grey este o carte în care personajele sunt caricaturizate, uneori grotesc, ceea ce face ca povestea să fie lipsită de credibilitate.

4. Regina roșie de Philippa Gregory

Romanul are ca  personaj principal pe Margaret Beaufort, mama lui Henric al VII-lea și bunica lui Henric al VIII-lea, o femeie puternică ți hotărâtă, dar pentru care n-am reușit să am nici măcar un strop de simpatie. Dimpotrivă.

5. A treia regină. Jane Seymour și Henric al VIII-lea de Carolly Erickson

O carte cu multe aprecieri de o stea pe Goodreads, iar versiunea în limba română are, în plus, o traducere foarte proastă.

6. Trei surori, trei regine de Philippa Gregory

Un roman cu prea multe personaje, cu interminabile intrigi și lupte pentru putere între nobilii scoțieni, cu multe împăcări și despărțiri care devin obositoare, la un moment dat, dar, mai ales, cu un personaj super enervant, Margaret Tudor, una dintre surorile lui Henric al VIII-lea.

7. Ultimul tren spre Istanbul de Ayșe Kulin

Un subiect generos, dar abordat cu multe clișee, fără o structură unitară, ceea ce dă romanului un aspect fragmentat. Personajele nu dau nici ele plus de valoare cărții, fiind parcă neterminate, reci, distante.

8. În orașul de aur și de argint de Kenize Mourad

O veritabilă lecție de istorie, cartea se citește greu, are personaje cu nume greu de reținut, intrigi politice cu prea multe detalii și excesiv de multe cuvinte indiene, care îngreunează lectura.

9. O lume fără sfârșit de Ken Follett

Volumul al II-lea din trilogia Kingsbridge e o carte prea lungă, cu multe personaje cu nume imposibile, cu scene de sex scrise parcă de Sandra Brown și cu sfârșit prea siropos pentru Ken Follett.

10. Spioana de Paulo Coelho 

Povestea vieții celei mai celebre spioane din istorie cred că merita o abordare mai reușită, mai ales din partea unui scriitor cu atâta experiență cum e Paulo Coelho.

Poți citi mai multe despre cărțile menționate dând click pe titlul fiecăreia.

4 gânduri despre „10 romane de ficțiune istorică mai puțin bune

  1. Pot spune că am o intuiție bună văzând lista asta… Am citit doar Follett care mie mi-a plăcut foarte mult și la un moment dat, după ce citisem Istanbul de Orhan Pamuk și Miezul nopții la Pera Palace, mă tenta să încerc și Ultimul tren… Acum mă mai gândesc în privința asta…😁.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.