Trasee culturale Arad

Cineva, nu știm cine (dar cu un efort de imaginație putem ghici), a avut ideea să amplaseze prin Arad niște panouri (în Arad se pare că e moda panourilor :)) care ilustrează traseele Marii Uniri în orașul nostru.

Toate bune și frumoase, un proiect educațional e întotdeauna binevenit (fie el și dedicat unui eveniment care s-a cam dus pe apa Mureșului), dar n-ar fi oare bine ca hărțile de pe panouri să corespundă realității? Cel puțin cel din spatele Primăriei, lângă Crucea din Parcul Eminescu indică cel puțin două locații care nu sunt acolo unde zice harta că ar fi. Părerea mea.

Ultima dată când am verificat, strada Nicolae Grigorescu nu era între bulevardul Revoluției și strada Tudor Vladimirescu cum apare pe hartă (acolo e strada Crișan, zic) ci exact în partea cealaltă a bulevardului, înspre Malul Mureșului. Sau poate s-au schimbat denumirile străzilor și eu n-am aflat încă.

Cealaltă locație incorect indicată este cea a fostului Hotel Crucea Albă, care a  fost fix pe partea cealaltă a străzii Eminescu, acolo unde astăzi se află Hotelul Ardealul (ce-o mai fi rămas din el). Un centimetru mai încolo, cum ar veni. Ne împiedicăm acum într-un centimetru?

arad

La fel de incorect e semnalizat Hotelul Crucea Albă și pe panoul din fața Hotelului Ardealul. Noroc că acolo e și o fotografie, ca să-și dea seama lumea despre ce e vorba.

Dacă tot cheltuim bani (pe care cică nu-i avem, dacă ar fi să mă iau după știrile de acu’ ceva vreme) pe proiecte cică educaționale,  n-ar fi drăguț ca informațiile care apar în spațiul public să fie și corecte? Numa’ întreb.

Și apropo de proiectul cu pricina, site-ul indicat pe panouri – traseeculturalearad.ro – cică e în construcție. Până când? Poate până la următorul centenar. Că unii zic că e mai multe (centenarele) :))),

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.