Provocarea lunii februarie – un personaj de care te-ai îndrăgostit

Cărțile lui Cupidon – ziua 7

Poate că sună ciudat, dar dacă un fost ministru al școlilor a mărturisit foarte senin că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de un cireș, de ce nu te-ai îndrăgosti și de un personaj literar, unul care n-a existat niciodată în realitate ci este produsul imaginației unui scriitor?

Cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit de un personaj?

1. Când ți-ai dori să fii tu eroina principală a cărții, nu neapărat datorită calităților ei (deși n-ar fi nici ele de lepădat).

2. Când fiecare replică a lui te face să suspini, mai ales cele romantice (ar trebui să ai grijă cine se află prin apropiere când faci asta!).

3. Când te gândești la calitățile pe care ar trebui să le aibă soțul tău – sau pe care le are deja – și îți dai seama cât de mult seamănă cu personajul tău favorit. Bine, dacă lăsăm la o parte părul negru ca pana corbului, mustăcioara sexy și spiritul de aventurier…

Dar, stai…m-am luat cu vorba și am uitat să vă spun cine e personajul de care m-aș putea îndrăgosti. Rhett Butler, chiar el, din romanul Pe aripile vântului de Margaret Mitchell. Un tip cu multă carismă, sex-appeal, simț al umorului, inteligență, avere și multe alte calități absolut necesare unui personaj fermecător. Fie el și de ficțiune.

Și Clark Gable, care l-a interpretat excelent pe Rhett Butler, în celebra ecranizare a romanului, are și el o contribuție la farmecul personajului. Nu e de mirare că, după atâta timp, niciun actor nu s-a mai încumetat s-o facă. Bine, nu e ca și cum vreun producător ar fi încercat o nouă ecranizare!

7 gânduri despre „Provocarea lunii februarie – un personaj de care te-ai îndrăgostit

  1. Ministrul nostru este un fel de variantă românească a lui Maitreyi? Eu nu știu dacă am ajuns vreodată să mă îndrăgostesc de vreun personal literar, probabil că nu, totuși mă gândesc că aș fi știut dacă ar fi fost cazul. Dar îmi amintesc că eram foarte atașată de Victor din Cireșarii în gimnaziu, iar acum apreciez foarte mult un personaj din seria Winternight a lui Katherine Arden, Morozko. E spiritul gheții și al morții în folclorul rusesc ceea ce nu îl face bărbatul ideal, dar modul său de relaționare cu eroina cărții și modul în care își pune în balanță dorințele proprii, binele fetei și ceea ce e drept, mă face să-mi doresc să fi fost mai mulți ca el pe lume.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ar fi prea mult spus că m-am îndrăgostit de vreun personaj literar dar cu siguranță am fost fermecată de Cristian Vasile din romanul Zaraza al lui Andrei Ruse. Bineînțeles că auzisem de multe ori celebrul tango dar nu mi-am pus niciodată întrebarea de unde a apărut, cine l-am scris, cum de place și acum… ( eu ascult adesea melodia în interpretarea lui Arșinel 😁 ). Am aflat prin intermediul cărții povestea fascinantă a melodiei, a creatorilor ei, a interpretului brăilean de care nu auzisem până atunci , totul pe fundalul unui București interbelic frământat și în continuă schimbare. Mi-a plăcut personajul pentru că, în ciuda notorietății căpătate ( sau poate chiar din cauza ei? ) este un bărbat normal, cu sentimente normale, ambiții și vicii ( chiar prea multe – îi vor aduce sfârșitul în cele din urmă ) și dacă mai punem la socoteală că, din curiozitate, am google- it după imaginea lui ( wow – Alain Delon varianta românească! 😍 ) aș putea spune că are toate ingredientele pentru a atrage – se știe că ne plac băieții frumoși și obraznici la un moment dat! 😁

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.