Provocarea lunii februarie – citatul preferat dintr-o carte

Cărțile lui Cupidon – ziua 3

Nu sunt genul de cititor care lecturează cărți cu creionul în mână, notând citate, așa că provocarea lansată în ziua a treia ar fi putut să-mi dea bătăi de cap. Nu mi-a dat însă pentru că există un citat, care mi-a plăcut atât de mult, încât îmi amintesc mereu de el și se întâmplă să și pun în aplicare îndemnul pe care și-l dădea singură Scarlett O’Hara, protagonista romanului meu preferat, Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, în paragraful cu care se încheie cartea:

„O să mă mai gândesc la asta mâine, la Tara. O să fiu mai liniștită atunci. Mâine voi face un plan ca să-l aduc înapoi. La urma urmelor, e și mâine o zi.

Da, la urma urmei, e și mâine o zi și mă gândesc uneori la asta, atunci când sunt într-un impas.

Publicitate

10 gânduri despre „Provocarea lunii februarie – citatul preferat dintr-o carte

 1. Frumos citat. Eu o să împărtășesc unul din Fata cu portocale de Joestin Gaarder: ”Nu veni să-mi spui că natura nu este un miracol. Nu veni să-mi spui că lumea nu este o aventură. Cel care nu a înțeles acest lucru este în pericol să înțeleagă numai când aventura este pe punctul de a se termina. Atunci are o ultimă șansă de a-și smulge ochelarii de cal, o ultimă ocazie de a se freca la ochi de uimire, o ultimă posibilitate de a se abandona acestui miracol de la care acum își ia rămas bun, pentru că îl va părăsi.”

  Apreciat de 2 persoane

   1. Chiar ți-o recomand, eu am citit-o acum câțiva ani, dar îmi amintesc cu mare drag de ea. E o carte ce se citește ușor (are vreo 150-200 de pagini), dar nu pentru că ar fi facilă, ci pentru că te prinde 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 2. Cei care au iubit această carte așa cum am iubit-o eu, cu siguranță vor ghici cine „ se face vinovat/ă “ de desfătarea simțurilor noastre de simpli cititori îndrăgostiți de frumos…

  „… acum ştiu ce înseamnă să trăieşti pentru şi cu fiinţa pe care o iubeşti mai mult decât orice pe lume.
  Mă socotesc nespus de fericită, mai fericită decât pot arăta cuvintele, pentru că sunt viaţa bărbatului meu, aşa precum el e a mea; niciodată o femeie n-a fost mai legată de bărbatul ei; niciodată vreuna n-a fost mai mult carne din carnea lui, sânge din sângele lui.
  Nu suntem obosiţi unul de tovărăşia celuilalt, aşa cum nu suntem obosiţi de bătăile inimilor
  noastre; de aceea noi suntem împreunaţi. A fi împreună e pentru noi a fi liberi în singurătatea noastră şi veseli ca în compania unor tovarăşi. Vorbim cât e ziua de lungă şi e ca şi când viaţa ar medita mai limpede şi cu mai multă însufleţire.
  Am toată încrederea în el şi el în mine. Firile noastre se potrivesc şi de aci rezultă o înţelegere desăvârșită. “

  Apreciat de 1 persoană

 3. Eu am două citate preferate, fiecare dintr-un alt motiv. Primul este din Toată lumina pe care nu o putem vedea și pentru că am citit-o în engleză și nu știu versiunea oficială în română o să îl traduc eu :„ O fată a fost dat afară din piscină astăzi. Inge Hachmann. Au spus că nu ne vor lăsa să înotăm cu o corcitură (half-breed, în original). Nu e sanitar. O corcitură, Werner. Nu suntem și noi corcituri? Nu suntem jumătate din mama noastră, jumătate din tatăl nostru?” spus de Juta, o fetiță nemțoaică în timpul celui de-al doilea război mondial. Al doilea este din The Once and Future King și e din nou, o traducere proprie „M-au făcut să văd că lumea e frumoasă dacă tu ești frumos și că nu poți primi decât dacă dai. Și trebuie să dai fără să vrei să primești.”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.