Îndrăgostită de soțul potrivit de Victoria Alexander

Despre autoare:

Victoria Alexander, pe numele ei adevărat Chery Griffin (n.1965) este o scriitoare americană de romane de dragoste. A fsot nominalizată și a câștigat mai multe premii pentru cărțile pe care le-a scris. A publicat prima carte în 1995 și, de atunci, a scris 41 de romane și 8 nuvele/ Cărțile ei au fost traduse în 12 limbi. A lucrat ca jurnalist și a călătorit în lumea întreagă împreună cu forțele aeriene americane.

Locuiește, împreună cu soțul său și doi câini collie, într-o casă din Omaha, Nebraska, aflată într-o continuă renovare.

Despre carte:

Îndrăgostită de soțul potrivit e prima carte a Victoriei Alexander pe care o citesc și am fost puțin dezamăgită când am afalt că e un roman (al șaselea, dacă nu mă înșel) dintr-o serie pe care n-o aveam și despre care nu știam nimic. Nu sunt fană a seriilor, mai ales dacă sunt genul acela care nu știi unde încep și unde se termină sau dacă și când va mai exista un nou volum. Am început-o totuși fiindcă, după Ultimul tren spre Istanbul, simțeam nevoia să citesc ceva relaxant, cum promitea să fie cartea asta. Iar rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător. E un roman care se poate citi independent de celelale volume din serie, despre care nu știu nimic, fără să ai impresia că ți-a scăpat ceva.

indragostita-de-sotul-potrivit

Îndrăgostită de soțul potrivit este povestea de dragoste dintre doi tineri care sunt nevoiți să se căsătorească aparent pentru a-și salva averea. Sfârșesc prin a se îndrăgosti unul de celălalt, o dragoste cu năbădăi, până la urmă.

Personajele

El: Marcus, conte de Pennington, un tânăr romantic și cuceritor, hotărât să se căsătorească doar din dragoste. După ce a suferit câteva dezamăgiri, află că tatăl său a condiționat moștenirea averii sale de căsătoria lui Marcus cu domnișoara Townsend, o tânără despre care nu știa nimic. Hotărât să nu piardă averea, Marcus o cere în căsătorie pe tânăra necunoscută, de care este surprins plăcut atunci când face cunoștință cu ea. Zilele care au urmat i-au oferit însă mari surprize. Mi-a plăcut tare mult tânărul Marcus, un personaj cu simțul umorului și hotărât să obțină ceea ce-și dorea.

Ea: Gwendolyn Townsend, o tânără care, la moartea tatălui său, rămasă fără niciun ban, averea tatălui său fiind moștenită de un văr îndepărtat, a plecat în America să-și facă o nouă viață. A lucrat ca guvernantă, un job care nu i s-a prea potrivit și, după câțiva ani, avocatul tatălui său i-a dat de urmă și i-a transmis să se întoarcă în Anglia, deoarece se pare că tatăl său îi lăsase totuși o parte din averea lui. Exista și pentru ea o condiție: să se căsătorească cu contele Pennington. Inițial, Gwen a refuzat vehement, dar apoi au apărut trei motive care au făcut-o să se răzgândească. Un personaj voluntar, chiar încăpățânat, simpatică uneori, dar enervantă câteodată, mai ales când lua decizii nechibzuite.

Personajele secundare sunt foarte bine construite și susțin frumos acțiunea, dând savoare cărții. Cele două doamne care au susținut-o pe mereu pe Gwen, Madames de Freneau și de Chabot, au fost ca niște surori mai mari pentru ea și, adesea, au înlocuit-o pe mama pe care ea a pierdut-o prea devreme. Prietenul lui Marcus, Reggie, este un tânăr amuzant, mereu la îndemâna tânărului conte de Pennington cu un sfat, indiferent că acesta avea sau nu nevoie de el. Iar sarea și piperul acțiunii sunt cele trei mici nepoate ale lui Gwen, pe numele lor Charity, Hope și Patience, foarte simpatice dar și cam câteodată  (într-un mod amuzant, totuși). Lady Pennington (soacra) este și ea o prezență interesantă, dar mai discretă decât mi-ar fi plăcut.

O scenă amuzantă

Scene amuzante au fost mai multe, dar cea mai tare a fost noaptea nunții celor doi protagoniști, el relaxat și aparent nepăsător, iar ea cu o lungă listă de instrucțiuni în cap despre ce și cum urmează să se întâmple. Un manual în toată regula mai bine zis, furnizat de cele două prietene ale lui Gwen, Madame de Freneau și Madame de Chabot. De citit, nu de povestit :).

De ce să citești cartea?

Foarte pe scurt:

 • o lectură ușoară și plăcută
 • situații amuzante
 • personaje spumoase
 • personajele secundare susțin frumos acțiunea
 • fiecare capitol începe cu o replică amuzantă a câte unui personaj din carte

„Întotdeauna poți conta pe un unchi care să aranjeze treburile. Cu toate astea, de vreme ce unchii sunt și ei bărbați, nu poți fi sigură că recunosc o problemă de la bun început.

Charity Loring”

Evaluarea mea

 • Subiect            – o poveste de dragoste cu năbădăi
 • Scriitură         – lejeră și amuzantă
 • Redactare      – îngrijită
 • Traducere      –  foarte bună
 • Copertă           – frumoasă
 • Goodreads       3/5 stele.

Cartea poate fi comandată pe Elefant sau Libris.

Lectură plăcută!

Un gând despre „Îndrăgostită de soțul potrivit de Victoria Alexander

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.