Cum te face marketingul prost aplicat să devii nepoliticos

Nu vă supărați, dar nu era legea aia cu protecția datelor personale menită să ne apere și de asaltul unor reclame sau acțiuni de marketing pe care nu le dorim? Că eu așa am înțeles. S-au agitat bloggerii, cum să facă și cum să dreagă să fie în legalitate, s-a închis site-ul școlii până se dumireau cei responsabili care-i treaba cu noua legislație, farmacia te punea să semnezi nuș ce contract, Selgros îți atașa la bon un cearșaf de 2 km, de te luai cu mâinile de cap, crezând că la sfârșitul lui o fi vreo sumă de bani.

În timpul ăsta, văd că cei care trimit e-mailuri sau care te sună când ți-e lumea mai dragă ca să-ți vândă whatever, n-au nicio apăsare. Pentru ei se pare că nimc nu s-a schimbat.

telephone

Stai tu frumos la coadă la supermarket, pe scaunul dentistului (sau pe orice alt scaun), dormi, ești la muncă sau te ocupi cu orice altceva ți-ar putea trece prin minte, raaannnnggg! telefonul. „Sunt Nușcine și ne ocupăm cu comercializarea de nușce.” Că nu ia-m reținut nici numele și nici care-i obiectul comercializării lor. Răspuns „Nu mă interesează. La revedere!” Poate era mai eficient „Nu știu și nici nu mă interesează”. Sau data viitoare poate o să les spun „Bine, ocupați-vă. Succes!”

Până acum, când ajungeam la întrebarea „Aveți câteva minute la dispoziție?” răspundeam „Nu acum, sunați-mă altădată”, în speranța că poate se prind și mă lasă în pace. N-ai să vezi, oamenii erau insistenți! Din nou „Nu pot, sunt ocupată.” „Păi, așa ați zis și ieri!!” (pe un ton ușor agresiv). Da, ce să vezi, unii oameni sunt ocupați. Da’ voi de ce dați buzna în spațiul lor și în timpul lor? Ca să nu mai spun că s-a întâmplat să blochez imediat numărul, ca să nu mă mai poată suna, dar, ghinion!, m-au sunat de pe alte numere. Sunt abili și insistenți micuții!

Sigur că aș putea să nu răspund la numere necunoscute. Dar asta pentru mine nu e o opțiune pentru că … job (părinți, elevi), curieri și alte alea. Cel mai bine ar fi să renunțe ei la marketingul ăsta de secol XX, care nici nu cred că e prea eficient. S-au inventat, între timp, alte mijloace de promovare, mai eficiente și mai puțin cronofage.

Publicitate

2 gânduri despre „Cum te face marketingul prost aplicat să devii nepoliticos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.