Tag de Crăciun

Am văzut un tag foarte simpatic undeva pe net și, deși se obișnuiește să fii nominalizat, etichetat, mai exact și, deși nu prea sunt mare amatoare de tag-uri (poate fiindcă sunt cam leneșă :)), uite că m-am autoinvitat să răspund la întrebări.

Să începem, deci:

1. Care este filmul tău preferat de Crăciun?

Îmi plac foarte mult filmele de Crăciun, aș putea să mă uit la nesfârșit pe Diva sau pe Netflix. Cât despre Singur acasă 1 și 2, le revăd în fiecare an cu aceeași plăcere pe ProTV. Totuși filmul meu preferat de Crăciun e Crăciun cu familia Krank (Skipping Christmas, în original, cred),  după cartea Un altfel de Crăciun de John Grisham. Nora și Luther Krank, în care Nora și Luther Krank decid să ignore Crăciunul și să plece într-o croazieră. Numai că socoteala din târg nu se potrivește totdeauna cu cea de acasă. Și nici de Crăciun nu poți scăpa așa ușor :).

2. Ai avut vreodată un Crăciun alb?

Da, dar a trecut foarte mult timp de atunci. Anul ăsta era cât pe ce să fie un Crăciun alb – n-am mai avut așa zăpadă la Arad de un centenar! – dar se pare că se încălzește vremea. Poate, cine știe?, mai dă și prognoza meteo rateu. N-ar fi prima dată, de altfel. 

3. Unde îți petreci de obicei sărbătorile?

Crăciunul înseamnă familie, așa că îl petrec întotdeauna acasă, cu familia. În timp, familia s-a mărit, dar Crăciunul e întotdeauna un prilej să ne adunăm de pe unde ne aflăm în jurul bradului și al mesei de Crăciun. Iar anul ăsta e și mai special, fiindcă familia are un nou membru, pe Mara, așa că bucuria va fi și mai mare să ne întâlnim toți.

4. Care este melodia ta preferată de Crăciun?

O, grea întrebare! La fel ca filmele, îmi plac toate melodiile de Crăciun, așa că nu cred că aș putea alege una. Aș zice Silent night din repertoriul internațional sau Praznic luminos din cel românesc, dar cred că în secunda următoare aș face altă alegere :). Așa că, nu mai bine vă las un link cu unul dintre concertele corului de cameră Madrigal, să alegeți singuri?

5. Deschizi cadouri în Ajun?

Păi cum altfel? Ne place atât de mult „activitatea” asta, încât adesea inventăm (sau ne inspirăm de pe net) jocuri distractive care să facă căutarea și deschiderea cadoruilor mult mai amuzantă.

6. Poți să numești toți renii Moșului?

Abia ce am citit Eu și Moș Crăciun, unde era vorba și despre reni – Blitzen, nu Rudolf era acolo renul Moșului 🙂 – deci ar trebui să știu câțiva. Deci: Rudolf, Blitzen, Dancer, Prancer, Cupid, Comet… Hmm, 6 din 9, nu e chiar așa rău. Pe ceilalți trebuie să-i învăţ.

7. Ce tradiții te entuziasmează anul acesta?

Anul acesta va fi primul Crăciun cu Mara, nepoțica noastră, așa că lucrurile se vor schimba de acum înainte :). Deocamdată am împodobit bradul împreună.

8. Brad adevărat sau brad artificial?

Mulți ani am avut brad adevărat, dar a fost un an în care pur și simplu nu am găsit unul care să ne placă, așa că am decis să cumpărăm unul artificial. E foarte reușit, arată bine în poze, e ecologic și facem și economii cu ocazia asta.

brad-craciun

9. Care este mâncarea sau desertul preferat de sărbători?

De două ori sarmale, cele făcute de mama și cele făcute de nașa, destul de diferite între ele (la sarmale mă refer, evident :)), dar la fel de bune, încât nu pot să aleg. Nu mă prea omor după desert, așa că, din partea mea, ar putea chiar să lipsească. N-ar putea lipsi însă salata de boeuf, deși e a noastră e de pui, ca să fiu sinceră.

10. Îți place să faci sau să primești cadouri?

Îmi place să văd bucuria sau surpriza celor care primesc cadourile pe care le-am pregătit cu drag, dar n-o să neg că îmi place la fel de mult și să primesc cadouri. Și dacă sunt cadouri surpriză, cu atât mai bine!

11. Care a fost cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-ai primit vreodată?

Toate cadourile de Crăciun sunt frumoase, așa că n-aș putea alege între ele. Cred că cel mai frumos e cel pe care o să-l primesc anul acesta :). Totuși, cărțile sunt cele mai frumoase cadouri după părerea mea. Se pare că și Moș Crăciun e de aceeași părere, dacă ar fi să mă iau după povestea lui Matt Haig Eu și Moș Crăciun.

„Cărțile, a spus Moș Crăciun, sunt cele mai grozav daruri dintre toate. Nimic altceva nu se compară cu ele.”

eu-si-mos-craciun

12. Care este destinația ideală de Crăciun?

Acasă, așa cum am spus deja, e locul ideal pentru Crăciun dar dacă ar fi să aleg să plec undeva, atunci mi-aș dori să petrec Crăciunul undeva la malul mării pe o plajă.

13. Ești un ambalator profesionist de cadouri sau nu chiar?

Da, eu zic că sunt.Îmi place să urmăresc tutoriale DIY, ca să învăț metode și tehnici noi. Dacă vrei și o dovadă, uite aici un ambalaj simpatic (perfect pentru obiecte mici) pe care l-am meșterit acum câțiva ani.

DIY Mos Craciun

14. Cea mai memorabilă amintire de sărbători?

La fel ca și cadourile, fiecare Crăciun petrecut împreună e frumos, așa că toate amintirile sunt la fel de memorabile. Poate că cel mai memorabil va fi cel de anul acesta, primul Crăciun cu Mara. Deocamdată am împodobit bradul împreună :).

15. Când ți-ai dat seama care este adevărul despre Moș Crăciun?

Care e adevărul despre Moș Crăciun? Încă nu mi-am dat seama :). 

16. Faci rezoluții de anul nou?

Nu, fiindcă oricum nu prea mă țin de ele, așa că ce rost are să le fac?

Sfârșit.

Dar cum orice sfârșit e și un nou început, te invit să preiei tagul și să răspunzi la întrebări. Nu uita să lași link-ul articolului în secțiunea de comentarii, ca să citim și noi. 

Crăciun fericit!

Publicitate

9 gânduri despre „Tag de Crăciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.