Moș Crăciun vine cu cadouri din Cetatea Albinelor APIDAVA

E vremea colindelor. Filele din calendar (imaginar, desigur, ca să fim ecologiști) zboară una după alta și se apropie tiptil momentul când ne vom strânge în jurul bradului să vedem ce ne-a adus Moș Crăciun. Chiar dacă unii văd în cadouri doar aspectul comercial al sărbătorii, noi îl privim ca pe un moment al bucuriei împărtășite și obișnuim să organizăm jocuri ca să facem totul cât mai amuzant.

Anul ăsta, ajutoarele lui Moș Crăciun (aka eu și cu mine) au fost foarte harnice în pregătirea cadourilor. Totul e pregătit, mai urmează doar împachetarea lor, operațiune la care participă și spiridușul Sotz.

Nu știu cum se face că am fost așa bine organizată, poate pentru că e primul Crăciun pe care îl petrecem împreună cu Mara, nepoțica noastră. Moșul a pregătit pentru ea cadouri grozave (na, dacă nu avem lăudători, hai să ne lăudăm singuri :)). Dar nu Mara i-a venit de furcă Moșului, ci străbunica ei (mama mea adică), care i-a spus că ea nu vrea niciun cadou, fiindcă are tot ce-și dorește 🙂 și să-i aducă Marei partea ei de cadou. Ei, na, parcă Moșul funcționează pe bază de rectificare bugetară! E drept că Moșul i-a adus, de-a lungul anilor, platouri, farfurii, căni, spatule, șorțuri, mănuși de bucătărie cu decoruri de Crăciun, așa că dulapurile din bucătărie cred că ar pune-o de-o revoltă dacă mai apare vreo chestie cu figura Moșului prin zonă.

Și-atunci singura soluție părea a fi un cadou dulce. Dar ce mă fac cu consumul ridicat de zahăr care dăunează grav sănătății? Ei, s-au împăcat ele caprele cu verzele, darmite consumul moderat de zahăr cu cadourile dulci.

Salvarea a venit din Cetatea Albinelor, Apidava, de unde i-am sugerat Moșului  să-i aducă mamei ceva bunătăți. Dulci și 100% naturale.

De exemplu, miere cu nucă. Despre beneficiile mierii s-a scris atât de mult, încât nu mai e cazul să le  reiau aici. Eu una m-am convins de ele de ani buni, de când cunosc o doamnă în vârstă care mi-a spus că, de zeci de ani, primul lucru pe care-l face dimineața e să ia o linguriță de miere, pe stomacul gol, evident. Și are un tonus pe care-l invidiez de câte ori o văd. Îmi place să cred că și mierea are părticica ei de contribuție la asta. Așa că m-am împrietenit și eu cu mierea și îi sfătuiesc și pe alții să facă le fel.

Cât despre nuci, ele sunt o excelentă sursă de acizi grași Omega 3. În plus, conțin arginină, un aminoacid esențial care ajută șa reducerea tensiunii mari. Cred că ăsta a fost argumentul care m-a făcut să optez pentru mierea cu nucă, un amestec ușor digerabil, fiindcă mierea, fiind astringentă, echilibrează acizii grași conținuți în nucă..

Pe cât de delicioasă e mierea cu nucă, pe atât de simpatic ambalajul în formă de inimă – accesorizat cu tricolor – în care o livrează „albinuțele” de la Apidava :). Excelent pentru un cadou de Crăciun!

Pentru serile lungi de iarnă, petrecute în fața televizorului, i-am sugerat Moșului să-i aducă mamei niște turtă dulce, dacă tot e sezonul ei. Pentru seara, cred că e mai bună decât ciocolata. În plus, aduce în casă miros de Crăciun, odată cu cel de scorțișoară.

Tu ce idei de cadouri pentru mame, bunici și străbunici ai vrea să împărtășești cu noi? Cine știe, poate ne inspirăm și noi :).

6 gânduri despre „Moș Crăciun vine cu cadouri din Cetatea Albinelor APIDAVA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.