10 cărți pe care nu m-aș supăra să mi le aducă Moș Crăciun

carti-craciun

Am acasă un teanc uriaș de cărți necitite, am prieteni care se asigură mereu că am de citit o carte bună, librarul meu preferat are grijă ca lista să fie din ce în ce mai lungă, așa că nu duc lipsă de cărți, mai degrabă de timp să le citesc. Cu toate astea, nu m-aș supăra dacă Moș Crăciun mi-ar aduce niște cărți.

1. Păzea, se întoarce Moș Crăciun de Pascal Bruckner

Moș Crăciun a constatat într-o zi nu numai că nu-l mai iubeau copiii, dar nu mai era invitat nici la decernarea premiilor Oscar sau la Festivalul de la Cannes. De Marele premiu de la Formula 1 nici nu putea fi vorba. Șoc și groază!

Așa că s-a hotărât să lase specia umană în plata Domnului și dus a fost. Unde? habar n-am, tocmai de-aia trebuie să cites cartea, ca să aflu. Sper că se întoarce până la urmă, dacă ar fi să mă iau după titlu.

2. Cadoul de Cecelia Ahern

N-aș spune că sunt o fană a Ceceliei Ahern, așa cum sunt multe cititoare de prin blogosfera literară, dar am citit prezentarea cărții pe Libris și mi-a plăcut. Mi-ar fi plăcut și mai mult dacă Libris ar fi scris „l-a ajutat” nu „la ajutat” E totuși un site de cărți, n-ar strica mai multă atenție.

Revenind la carte, pare o versiune modernă a clasicei povești a lui Charles Dickens, așa că merită să-i dau o șansă.

3. Cartea de Crăciun de Selma Lagerlof

O carte de povești, legende, mituri nordice și istorioare misterioase din Orient nu poate să fie decât o companie foarte plăcută în serile lungi și friguroase de iarnă. Cu condiția s-o găsești, că pare indisponibilă prin librării. Dar magia Crăciunului poate o face să apară!

4. O săptămână în decembrie de Sebastian Faulks

Am avut și anul trecut cartea asta pe wishlist, dar cumva am reușit s-o ratez. Cine știe, poate anul ăsta :).

Șapte zile, șapte personaje, șapte povești care se intersectează în Londra anului 2007.

5. Crăciunul lui Maigret de Georges Simenon

Dacă am citit Crăciunul lui Poirot, zic că ar fi frumos să citesc și Crăciunul lui Maigret, nu de alta dar să păstrez o anumită simetrie. Poate o să-mi placă și o să mă apuc să citesc cărțile lui Georges Simenon, de care recunosc că nu m-am atins până acum. nu te-ai aștepta la asta de la un fan al romanelor polițiste, cum sunt eu, nu?

6. Darul Magilor de O. Henry

O poveste simpatică (cel puțin așa pare) despre un cuplu de tineri căsătoriți care deci să cumpere unul altuia un dar de Crăciun, necostisitor, dar pe care fiecare și-l dorește foarte mult. Un fel de Secret Santa în familie, cum ar veni. Trebuie să aflu de ce se numește Darul magilor. Am eu o bănuială …

7. Cutia de Crăciun de Richard Paul Evans

Cutia de Crăciun e o poveste care vorbește despre valorile adevărate ale sărbătorii de Crăciun, într-o lume din ce în ce mai mercantilă, în care oamenii par că se îndepărtează tot mai mult unii de alții.

Și cartea asta pare imposibil de găsit, din păcate, dar poate are Moș Crăciun un furnizor secret :).

8. Zile de Crăciun de Jeanette Winterson

O colecție de 12 povestiri și 12 rețete pentru cele 12 zile de Crăciun. Hmm! Pare o carte tare îmbietoare. Am văzut-o și anul trecut în librărie, dar nu mai știu de ce nu am luat-o acasă. Poate ca s-o trec pe lista Moșului anul ăsta :).

9. O amintire de Crăciun de Truman Capote

Sunt foarte curioasă ce povești are de spus Truman Capote despre Crăciun. Pare atât de atipic! Dar cartea este recomandată de Laura Frunză, așa că trebuie să fie o carte bună.

10. O dorință de Crăciun de Fern Michaels și Cathy Lamb

Am citit-o cu ceva vreme în urmă și îmi aduc aminte că mi-a plăcut. O lectură ușoară, plăcută, bună pentru un week-end friguros. Eram sigură că o am în bibliotecă, așa că m-am dus direct la raftul cu pricina, dar ia cartea de unde nu-i! Cum se mai evaporă cărțile astea de prin biblioteci! Sau poate că am împrumutat-o cuiva și a uitat s-o înapoieze.

Ca să-i fie mai ușor Moșului, i-am lăsat și link-uri în titlul cărților, ca să știe unde le găsește pe (aproape) fiecare. E așa de ocupat, așa că nu strică să economisească ceva timp dacă poate.

Voi ce cărți ați trece pe lista lui Moș Crăciun?

6 gânduri despre „10 cărți pe care nu m-aș supăra să mi le aducă Moș Crăciun

  1. Eu as trece pe primul loc „Noi, doamna doctor, cind o sa murim?” a Ileanei Vulpescu, pe care am inceput s-o citesc in format pdf, doar ca nu mi se pare totuna cu a tine in mana cartea 😀 Asa ca m-am oprit si-am zis ca voi continua dupa ce o cumpar 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Super titluri! N-am citit niciuna până acum. Nici nu știu ce cărți să-mi mai cumpăr. Am un wishlist cât China și doar câteva cărți pe care le-am dat gata din cele pe care le-am cumpărat în ultima vreme. E greu cu dependenții de cărți. :))))
    Mulțumesc pentru recomandări 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.