Cum arată locul tău preferat de citit?

Fiecare dintre noi avem colțul nostru de relaxare, locul în care ne refugiem când vrem să evadăm din agitația cotidiană. Pentru mine, asta înseamnă un loc care emană o stare de bine, de confort și veselie, un loc în care pot să-mi petrec timpul în compania unei cărți bune, iar dacă e însoțită de o ceașcă de cafea, cu atât mai bine (alții preferă ceaiul sau chiar un pahar cu vin, de ce nu?).

Avem obiceiuri diferite de citit. Unii citesc așezați, alții în pat, în baie, pe bancă în parc, în tramvai, în metrou sau pe unde se mai nimerește. Și eu sunt printre cei care au mereu la ei o carte și citesc pe unde apucă. Dacă e vorba de locul preferat de citit însă, mie îmi plăcea să citesc în pat, dar de ceva vreme, am prostul obicei să adorm, așa că a trebuit să mă reorientez :). Cum nu mi se pare comod nici să stau prea mult așezată pe scaun (deh, vin și astea la pachet odată cu vârsta!), cred că o variantă intermediară ar fi perfectă. Și ghici ce? Am dat o căutare pe net și am găsit fotoliul perfect :). Unde mai pui că are și o culoare veselă!

fotoliu

Cum lumina e o condiție indispensabilă, aș așeza fotoliul roșu lângă o fereastră mare și, obligatoriu, lângă un lampadar luminos, mai ales că zilele sunt din ce în ce mai scurte și prea te mai poți baza pe lumina naturală cât ai dori. Când e mai mare nevoie de ea, ia-o de unde nu-i! Dacă în cazul fotoliului a fost un fel de coup de foudre, cu lampadarul se pare că e mai complicat. Sunt atâtea modele care-mi plac, încât cu greu mă pot hotărî.

Și ca să fie tacâmul complet și experiența de lectură … pufoasă, fotoliul ăsta roșu (parcă s-ar fi gătit de Crăciun :)) ar face bine să fie echipat cu o pătură călduroasă și moale, tocmai bună să te înfășori în ea. Poate chiar una roșie și decorată cu reni. Dacă mă gândesc bine, aș putea să-i scriu lui Moș Crăciun să-mi aducă una. Nu trebuie decât să mă uit la ea că mă bucur deja de lungile și pufoasele ore pe care le vom petrece împreună. Am zis orele? Ups! Dar cine are la dispoziție ore întregi pentru relaxare? Timpul tace și trece, dar mai ales ne aleargă din urmă. Ca să nu uit de el, un accesoriu indispensabil, chiar și în momentele de relaxare, este un ceas. Obligatoriu unul cu cărți, nu orice fel de ceas.

Ar mai fi multe de spus despre cum aș echipa locul meu preferat de citit, dar m-am uitat la ceas și mi-am dat seama că prea m-am luat cu vorba. Ce-ar fi să-mi povestești tu despre locul tău preferat de citit?

5 gânduri despre „Cum arată locul tău preferat de citit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.