Remedii pentru sănătatea aparatului uro-genital

Nu e un secret pentru nimeni că foarte multe femei, de toate vârstele, se confruntă cu probleme în zona uro-genitală. Fie că e vorba despre menstruație, naștere sau menopauză, corpul femeii suferă multe schimbări, cauzate de funcționarea sistemului uro-genital. Cu siguranță te-ai confruntat deja cu unele dintre ele.

Afecțiunile aparatului genital, aflat în imediata apropiere a celui urinar, pot determina și apariția unora afecțiuni urinare asociate. De la anemie (cu toate complicațiile pe care le determină) la tulburări menstruale, de la cistită la dismenoree sau chiar chisturi ovariene și fibrom uterin, toate fac parte din larga paletă a afecțiunilor care fac viața femeilor mult mai complicată. Decât fără ele, desigur, nu decât a bărbaților. Asta am zis-o ca să nu pară cumva discriminator, că tot e la modă termenul ăsta :).

Dar, ne place sau nu, political correct sau nu, natura ne-a făcut pe noi, femeile, foarte diferite, fizic și emoțional, de bărbați. E o realitate că femeile pot fi puternice, dar totuși rămân sensibile și predispuse la tulburări emoționale. Pentru că problemele fizice și cele psihologice sunt conectate între ele și se influențează reciproc. Și multe dintre ele sunt cauzate de dereglări hormanale, care pot produce adevărate „furtuni” în organismul femeii. Și ce faci când vine furtuna? Te adăpostești, normal.

Ce faci pentru reechilibrarea hormonală a organismului?

1. Consumi crucifere: conopidă, broccoli, varză, gulie, varză de Bruxelles (uite că luăm și varză de acolo, nu doar lumină). Poate că nu sunt neapărat preferatele tale. dar conțin o substanță care ajută la reglarea nivelului de estrogen. Indol-e-carbinol pe numele ei, dar nu trebuie să-și încarci memoria cu asta.

2. Renunți urgent la kilogramele în plus! Depozitele or fi ele bune (la bancă, de exemplu), dar cele de grăsime niciodată, fiindcă prea mult estrogen în organism. Hmm, asta s-ar putea să fie cam greu.

3. Te împrietenești cu fitoestrogenii din soia, semințe de in și floarea-soarelui, germeni de legume. Semințele le poți adăuga în iaurt, iar germenii în salate, de exemplu.

4. Apelezi la remedii naturale obținute din plante medicinale, care susțin starea de sănătate a organismului și îmbunătățesc capacitatea acestuia de adaptare la factorii de stres, suprasolicitare. Am început de ceva vreme să folosesc preparatele ayurvedice și deja simt că am început să fiu mult mai zen. Sigur, procesul e de durată, nu mă pot aștepta la minuni peste noapte.

shecure

Siropul Shecure are multe beneficii pentru organismul unei femei, dar pentru mine este important efectul lui în menținerea capacității de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitări și oboseală și pentru echilibrul fizic și psiho-emoțional al femeilor. Un adevărat scut pentru lungul an școlar care-mi stă în față, nu?

Dintre multiplele beneficii ale tabletelor Shecure, mi-au atras atenția apărarea organismului împotriva diminuării densității osoase, asociate tulburărilor hormonale, prin reechilibrare hormonală și aportul nutrițional de vitamine și minerale. Lucruri de care trebuie să ții seama de la o vârstă încolo.

Tu ai folosit produse Ayurmed până acum?

Sigla AYURMED

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.